PRIVREDNA KOMORA: Seminar o pojednostavljenju administrativnih procedura - Volim Podgoricu

PRIVREDNA KOMORA: Seminar o pojednostavljenju administrativnih procedura

U Podgorici je održan seminar namijenjen službenicima nadležnih ministarstava i agencija Vlade Crne Gore pod nazivom “Jedinstvena kontaktna tačka i Direktiva o uslugama: Pojednostavljenje administrativnih procedura”, a danas je isti seminar organizovan i za predstavnike privatnog sektora i lokalnih samouprava u Crnoj Gori.

U cilju što efikasnijeg transponovanja Direktive o uslugama u nacionalno zakonodavstvo, Ministarstvo ekonomije je započelo realizaciju dvogodišnjeg projekta “Aproksimacija zakonodavstva sa pravnom tekovinom EU u dijelu slobodnog pružanja usluga i zaštite konkurencije”.

Primarni cilj seminara bio je upoznavanje predstavnika resornih ministarstava, agencija, biznis sektora i lokalnih samouprava sa benefitima implementacije Direktive o uslugama u Crnoj Gori, a naročito sa benefitima uspostavljanja jedinstvene kontaktne tačke PSC, te su učesnicima prezentovana komparativna iskustva iz država članica EU u smislu korišćenja jedinstvene kontaktne tačke.

Takođe, tokom seminara je objašnjeno na koji način jedinstvena kontaktna tačka pojednostavljuje procedure i eliminiše biznis barijere kod osnivanja i međugraničnog pružanja usluga i koje su obaveze zemalja u samom procesu.

Projekat se realizuje u saradnji sa Agencijom za međunarodnu saradnju njemačke Vlade GIZ, a kofinansiran je od strane Evropske Unije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com