Snajper sa zidina Starog grada koban za Đuričkovića - Volim Podgoricu

Snajper sa zidina Starog grada koban za Đuričkovića

Budvanin Goran Đuričković ubijen je sinoć, u 20.15 sati, iz snajpera sa zidina Starog grada, dok je s prijateljima sjedio u bašti svog lokala “Old Fisherman's pub”, u prijestonici crnogorskog turizma.

Štampani mediji pišu da je Đuričković sjedio u bašti njegovog lokala u strogom centru Budve, ustao je i tek što je zakoračio na šetalište rive, čulo se nekoliko prasaka, nakon čega je on pao na pločnik. Na mjestu je ostao mrtav.

U tom trenutku u bašti restorana bilo je oko 20-ak gostiju, uključujući i Đuričkovićevo lično obezbjeđenje.

Policija je pronašla tri čaure i pretražuje teren kako bi došli do tragova koji bi doprinijeli rasvjetljavanju tog ubistva. Prve indicije ukazuju da je ubica imao najmanje jednog pomagača koji je pratio kretanje Đuričkovića.

Prema riječima očevidaca, kako prenose mediji, u restoranu je zavladao opšti metež i panika. Nekoliko trenutaka kasnije, pristigla je i policija. Sinoć do kasno u noć policijske grupe blokirale su Stari grad, uže jezgro Budve, ali i sve prilazne puteve. Kontrolisani su prolaznici na ulicama, vozači na saobraćajnicama, vršeni su i neki pretresi…

Đuričković je stradao u trećem pokušaju likvidacije. Prvi put stradala je slučajna žrtva-njegov kum Saša Marković, dok je dva mjeseca kasnije slučajnom akcijom saobraćajne policije u Kotoru osujećena, po svemu sudeći, dobro isplanirana likvidacija ovog Budvanina…

U popodnevnim časovima, 17. aprila u Budvi je na kućnom pragu likvidiran Đuričkovićev kum Saša Marković. U operativnoj rekonstrukciji zločina, inspektori su došli do sumnje da je motiv za to ubistvo bio opomena Đuričkoviću da vrati novac od sumnjivih poslova, povezanih sa švercom kokaina.

Djelovanje Đuričkovića, kako ispituju u policiji, sumnja se da je povezano i sa poslovima Gorana Radomana, ubijenog u noći između 19. i 20. februara u Beogradu, kojeg je mafija označila za kradljivca tovara od oko 300 kilograma kokaina.

Policija je otkrila da je Đuričković izbjegao likvidaciju i dva mjeseca kasnije.

U Kotoru su slučajno uhapšeni Južnoafrikanac Gregori Majkl Feraris (24) iz Johanesburga i Cetinjanin Aleksandar Marković. U tužilačkim spisima predmeta navodi se da je vođa kriminalne organizacije kojoj pripadaju Marković i Feraris bezbjednosno interesantno lice iz Kotora koje se u policijskim evidencijama vodi kao vođa jednog klana iz tog grada. Feraris je ljetos tužiocu priznao da je postojao plan za ubistvo Đuričkovića, a da je on, u cilju realizacije likvidacije, sa Markovićem iznajmio stan i motor u Budvi. On je tada ispričao da je Marković angažovao Ferarisa da po nalogu, zasad nepoznatog lica, ubije Đuričkovića.

Međutim, nakon dva mjeseca provedena u pritvoru u avgustu je iznio odbranu i tu-žiocu ispričao sasvim druga-čiju verziju događaja. Naveo je da nije povezan sa optuž-bamma za koje se tereti, te da mu je policija diktirala izjavu koju je kasnije morao da potpiše u kotorskoj policiji. Djelo je pred tužiocem negirao i Marković.

Mediji navode da je policija Đuričkovića ubjeđivala da mu je bezbjednost ugrožena, otkako je njegov kum Saša Marković ubijen. Đuričković je bio pod policijskim nadzorom. Prema pisanju medija Đuričković je čak nedavno dobio instrukcije od bezbjednosnih službi da se sa porodicom spakuje i napusti zemlju, jer postoje saznanja da mu je sigurnost opet dovedena u pitanje. Đuričković, ipak, nije želio da ode van Crne Gore.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com