CIJELA JUGA U SUZAMA: Zemlje bivše SFRJ odaju počast Žeravici - Volim Podgoricu

CIJELA JUGA U SUZAMA: Zemlje bivše SFRJ odaju počast Žeravici

Najuticajniji mediji iz regiona sa žaljenjem su preneli vest o smrti legendarnog srpskog stručnjaka

Hrvatski, slovenački, bosansko-hercegovački, makedonski i crnogorski mediji sa žaljenjem su prenijeli vijest o smrti slavnog košarkaškog trenera Ranka Žeravice, nazivajući ga legendom jugoslovenske košarke.

Hrvatski portal “Jutarnji” ističe da je srpski stručnjak “ostavio neizbrisiv tragu radu sa jugoslovenskom košarkaškom reprezentacijom”.

Jutarnji.hrJutarnji.hr

Sportska vest broj jedan na najuticajnijem sarajevskom portalu “Dnevni avaz” je upravo smrt legendarnog trenera.

Avaz.baAvaz.ba

“Odlazak legende jugoslovenske košarke” je glavna vest na podgoričkim “Vijestima”.

Vijesti.meVijesti.me

“Žeravica je ostaviio neizbrisivi trag u radu sa jugoslovenskom reprezentacijom tokom šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka”, ističe hrvatska agencija Hina.
Kako se navodi “Žeravica je mnogo doprineo razvoju košarke kako u Jugoslaviji, tako i u Evropi”.
“Prelomni trenutak za razvoj košarke u Jugoslaviji, kao i u Žeravičinoj trenerskoj karijeri, bilo je osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu 1970. godine u Jugoslaviji, nakon čega dolazi do ogromne ekspanzije košarke u celoj Jugoslaviji”, ističe Hina.

Slovenački košarkaški sajt “kosarka.si” žali zbog odlaska Žeravice “koji je imao izuzetna dostignuća”, dok BiH agencija Fena takođe prenosi vest o smrti Žeravice.

Delo.siDelo.si

Mediji podsećaju na impozantnu karijeru Žeravice koji je posle osvajanja zlata na SP u Ljubljani 1970. vodio reprezentaciju Jugoslavije do zlata na Olimpijskim igrama (1980), do srebra na Igrama 1968, Mundobasketu 1967 i Eurobasketima 1969. i 1971, kao do bronze na Svetskom prvenstvu 1982. godine.

Index.hrIndex.hr
Sitel.mk
(kurir.rs)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com