Demokrate: Herceg Novi-grad u stečaju - Volim Podgoricu

Demokrate: Herceg Novi-grad u stečaju

Današnja vladajuća koalicija DPS-IZBOR preuzela je vlast u Herceg Novom prije skoro godinu dana i rezultati njihove vladavine su u najmanju ruku poražavajuću imajući u vidu da je taj grad od njihovog dolaska na vlast dobio epitet grada u stečaju, kazali su u Inicijativnom odboru Demokratske Crne Gore povodom 28. oktobra, Dana opštine.

Takvo stanje, navode Demokrate, ne čudi s obzirom na to da se, kako kažu, politika grada od čelnih ljudi DPS-a i Izbora uglavnom vodi u kafani po principu klasične trgovine odnosno ispunjavanja ličnih interesa pojedinaca.

“Tako imamo sitaciju da smo za nepunu godinu dana imali tri predsjednika Opštine (Gojković, Janković, Aćimović ), izuzetno nestručan kadar na gotovo svim mjestima u lokalnoj samoupravi, koji su uglavnom postavljeni kao vršioci dužnosti, zatim predsjednicu Opštine koja se ništa ne pita,  veliki broj savjetnika predsjednice Opštine sa potpredsjedničkim platama, svakodnevno novo zapošljavanje članova i simpatizera vladajuće koalicije, izuzetnu sporost u završetku započetih infrastrukturnih projekata itd”, navedeno je u saopštenju IO Demoksratske Crne Gore.

U toj partiji ističu da je prethodna godina bila karakteristična za Herceg Novi i po pojavljivanju velikog broja grupa građana na samim izborima, kao i kasnije kada je došlo do podjela unutar jedne od njih.

Današnji Izbor ili Građanski savez su, dodaju Demokrate, udruženja građana formirana kako bi pomogla DPS-u u namjeri da osvoji vlast u Herceg Novom.

“To su nakon decembarskih izbora i uspjeli prevarivši više od 4.000 građana pričom da nikad neće u koaliciju sa DPS-om. Danas i jedna i druga grupacija predvodjene Dušanom Radovićem i Nikšom Gojkovićem skrivenih namjera nemaju, već otovoreno sarađuju ili imaju namjeru ponovo da sarađuju sa DPS-om. Od ovog prvog nas i ne čudi s obzirom da je cijelom gradu poznat njegov motiv ulaska u takvu koaliciju, ali od ovog drugog nas zaista čudi,  jer je ponižen završio mandat predsjednika Opštine od svojih dojučerašnjih partnera iz Izbora i DPS-a,  i ponovo najavljuje saradnju sa tim istim DPS-om, samo ovaj put da mu potpisom na koaliciju garantuju sve zahtjeve koje bi imao prema njima”, stoji u saopštenju.

Demokrate očekuju da građani na parlamentarnim izborima pošalju DPS u političku penziju.

“Novskim grupama građana do tada ostavljamo da dobro razmisle kome će dati podršku, jer Novljani se ne mogu prevariti dva puta”, zaključeno je u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com