Đukanović u parlamentu o protestima - Volim Podgoricu

Đukanović u parlamentu o protestima

Predsjednik crnogorske vlade Milo Đukanović odgovaraće sjutra u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, a poslanici će pitati premijera o protestima koje je organizovao Demokratski front DF u Podgorici.

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista DPS Milutin Simović pitaće o tome u kojoj mjeri aktuelna politička dešavanja mogu da utiču na ostvarivanje ključnih državnih integracionih i ekonomskih prioriteta.

Predsjednika Liberalne partije LPCG Andriju Popovića interesuje da li je sa posljednjim protestom DF-a prošla opasnost za državu.

Lider Pozitivne Crne Gore pitaće Đukanovića o odgovornosti Vlade za proteste.

“Eskalacija nezadovoljstva ukazuje da je Vlada svojim činjenjem ili nečinjenjem doprinijela generisanju nezadovoljstva značajnog broja građana koji su učestvovali na protestima”, navodi Pajović.

Izeta Bralića iz Socijaldemokratske partije SDP interesuje koliki je dug Fonda za zdravstveno osiguranje i na koji način će biti izmiren.

Poslanik Bošnjačke stranke BS Almer Kalač pitaće premijera o razvojnim projektima koje je vlada planirala za sjever Crne Gore nacrtom budžeta za 2016. godinu.

U ime Kluba samostalnih poslanika, pitanje premijeru postaviće Damir Šehović, kojeg zanimaju najbitniji elementi Uslova saradnje izmedu države Crne Gore i kompanije A2A, koje je Vlada usvojila.

Premijerskom satu neće prisustvovati poslanici Socijalističke narodne partije i Demokrata, koji smatraju neprimjerenim da sa Đukanovićem vode dijalog u parlamentu, poslije njegovih kvalifikacija protesta u Podgorici.

Poslanici Demokratskog fronta od ranije ne prisustvuju zasijedanjima parlamenta.

Na dnevnom redu sjednice su i poslanička pitanja.

1 komentar

  1. Hey, just looking around some blogs, seems a pretty nice platform you are using and the theme as well. I’m currently using WordPress for a few of my sites but looking to change one of them over to a platform similar to yours as a trial run. Anything in particular you would recommend about it? m

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com