“Ko su huligani i rukovodilac koji su počeli nerede na protestima”? - Volim Podgoricu

“Ko su huligani i rukovodilac koji su počeli nerede na protestima”?

Zvanična fejsbuk grupa organizatora protesta Demokratskog fronta (DF) “Sloboda traži ljude” pita Vrhovnog državnog tužioca (VDT) Ivicu Stankovića i Specijalnog državnog tužioca (SDT) Milivoja Katnića ko su huligani koji su počeli nerede na protestima DF prošle subote.

U videu koji prilažu oni su tačno naznačili osobe na koje misle označivši ih kao rukovodioca i izvršioce nereda.

 

 

Neke od tih osoba kako se može vidjeti nose kapuljače ili fantomke.

U videu se takođe pojavljuje scena od 23.20 ispred kako “Sloboda traži ljude” navodi štaba Demokratske partije (DPS) kada se kako ističu “razilaze provokatori ANB-a”.

Iz ove grupe takođe pitaju “ko je identifikovani rukovodilac koji izlazi iz policijskog džipa u 23.30 ispred štaba DPS-a”, sugerišući da pitanje treba postaviti sekretaru Vijeća za nacionalnu bezbijednost Veselinu Veljoviću, direktoru Uprave policije Slavku Stojanoviću, njegovom pomoćniku Nikoli Janjuševiću, te Jovici Rečeviću rukovodiocu policijskog obezbjeđenja na protestima DF-a.

Blečić: Na snimku se upoređuju različite osobe, moj brat je uhapšen u 22:30

Osoba koja se predstavila kao sestra čovjeka sa slike i videa koje je objavila grupa “Sloboda traži ljude”, Dijana Blečić je kazala “Vijestima” da osobe koje ova grupa na snimku upoređuje i predstavlja kao “rukovodioca” nijesu iste osobe, već da samo imaju slične jakne.

“Ja sam se poslije suzavca i svega izgubila i naišla na momka koji je bio povrijeđen. Hitnu nijesmo mogli dobiti i povela sam ga u Urgentni centar taksijem…Ispred su bili moji rođaci koji su većinom bili povrijeđeni. Rekli su mi da je moj brat uhapšen.”, kazala je Blečićeva.

Ona je istakla da je njen brat uhapšen u 22:30 minuta, te da nikako nije u 23:20 mogao biti ispred štaba DPS-a kao što se vidi na snimku.

“On je takođe bio povrijeđen. Pogodili su ga gumenim mecima u noge, a suzavac ga je pogodio u glavu”, kazala je ona.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com