Za nekoliko sedmica prve deportacije crnogorskih građana - Volim Podgoricu

Za nekoliko sedmica prve deportacije crnogorskih građana

Odluka njemačkih vlasti kojom je Crna Gora proglašena zemljom bezbjednog porijekla počeće da se primjenjuje od 1. novembra, kazala je ambasadorka Njemačke u Podgorici, Gudrun Štajnaker.

Ona je rekla da u Ambasadi još nemaju informaciju kada bi prve osobe mogle biti deportovane iz Njemačke.

„Nemamo još nikakva obavještenja. Međutim, s obzirom na to da se građani Kosova, Albanije i Makedonije već protjeruju, računam da će se u narednih nekoliko sedmica početi i sa protjerivanjem crnogorskih građana u njihovu domovinu“, rekla je Štajnaker Pobjedi.

Ona je kazala i da u Ambasadi ne raspolažu preciznim podacima o tome koliko ljudi bi moglo da bude vraćeno u Crnu Goru iz Njemačke.

„Znamo da je do kraja jula više od 2.400 građana Crne Gore zatražilo azil u Njemačkoj. U međuvremenu su mnogi od njih, prije uručivanja rješenja o odbijanju zahtjeva ili nakon toga, dobrovoljno napustili Njemačku. Iz tog razloga nam nije poznat precizan broj crnogorskih državljana koji se još nalaze u Njemačkoj i koliki je broj njih koji će eventualno biti protjerani“, rekla je Štajnaker.

Ona je, objašnjavajući šta odluka o proglašenju Crne Gore bezbjednom zemljom porijekla znači za ljude koji su već tražili azil, kao i za one koji će tek aplicirati za taj status, rekla da to prije svega znači da se procedura u vezi azila može skratiti.

„Osoba koja je u Njemačkoj zatražila azil može brže dobiti rješenje o odbijanju zahtjva i mora napustiti Njemačku ili može biti protjerana“, navela je Štajnaker.

1 komentar

  1. Oh my goodness! an incredible article dude. Thanks Nonetheless I’m experiencing difficulty with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting an identical rss problem? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com