NOVI DETALJI PADA RUSKOG AVIONA: Spasioci čuli glasove! - Volim Podgoricu

NOVI DETALJI PADA RUSKOG AVIONA: Spasioci čuli glasove!

KAIRO – Ruski putnički avion koji se srušio na Sinaju je potpuno uništen, a većina putnika je mrtva, izjavio je danas predstavnik službe bezbjednosti sa lica mjesta.

Vojni avioni su otkrili olupinu aviona u planinskom području, a 45 vozila hitne pomoći je usmjereno na mjesto nesreće, kako bi odnijela mrtve i ranjene, saopšteno je iz egipatske vlade.

Nema naznaka da je avion oboren, naveli su izvori iz službe bezbjednosti.

Na severnom Sinaju je već dvije godine sjedište ogranka Islamske države, koji su ubili na stonine vojnika i policajaca.

Među 224 osobe koje su bile u avionu, koji je leteo od Šarm el Šika prema Sankt Peterburgum, nalazilo se 17-oro djece, 200 odraslih i sedam članova posade, prenele su RIA novosti.

Portparol ruske vadzuhoplovne uprave Rosavijacija, Sergej Isvolski je jazao za agenciju Interfaks da je avion poletio u 6.21‚ sat a da je kontakt sa njim izgubljen poslije 25 minuta.

Spasilački timovi čuli glasove putnika

Egipatski spasilački timovi čuli su glasove u djelu ruskog aviona koji se jutros srušio na poluostrvu Sinaj, pa se nadaju da još ima preživjelih.

“Postoji još jedan dio aviona sa putnicima i spasilačka ekipa pokušava da uđe sa nadom da će pronaći preživjele, pošto su čuli bolne glasove ljudi”, naveo je predstavnik vlasti na Sinaju, prenosi Rojters.

Prema posljednjim informacijama pronađeno je petoro poginule djece.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je najdublje saučešće porodicama pogunulih u putničkom avionu, prenijele su ruske agencije navode iz Kremlja.

Putin je naredio ministrima da smjesta pruže pomoć familijama poginulih.

Egipatski vrhovni tužilac general Nabil Sadek naredio je istragu u vezi sa padom ruskog putničkog aviona.

On je forimirao tim tužilaca sa ciljem da odu na mjesto nesreće i istraže djelove aviona.

Rusko Ministarstvo pripremilo je tri aviona za spasavanje zbog rušenja ruskog aviona u Egiptu, saopštila je pres služba.

Ministarstvo je hitno organizovalo mobilna radnu grupu vladine komisije za pružanje pomoći prilikom nesrećih slučajeva i katastrofa, prenosi TAS.

Aerodrom u Larnaki na Kipru je saopštio da erbas A321 kompanije “Kogalimavije” nije tražio hitno slijetanje na Kipru.

Ruska ambasada na Kipru provjerava okolonosti pod kojima se dogodila nesreća.

Povodom nekih navoda da je avion ušao na teritoriju Turske, portparol turske vlade je saopštio da oni nisu dobili informaciju da je avion ušao u njihov vazdušni prostor.

Poslije odlaganja potrage, zbog loših vremenskih uslova, eipatski spasilački timovi su locirali mjesto pada u oblasti Hašana, koja je 35 kilometara južno od grada Al Ariša, na mediteranskoj obali Sinaja.

(TV Best)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com