Bigović služi kaznu u Institutu u Igalu - Volim Podgoricu

Bigović služi kaznu u Institutu u Igalu

Baranin Ljubo Bigović, koji je nepravosnažno osuđen na maksimalnih 30 godina zatvora zbog ubistva visokog policijskog inspektora Slavoljuba Šćskića, već nekoliko dana boravi u Institutu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević” u Igalu.

Bigović je ranije upućen na liječenje u Klinički centar Crne Gore zbog lošeg zdravstvenog stanja. Konzilijum te zdravstvene ustanove, kako je Danu potvrđeno iz uprave zatvora, dao je nalaz i mišljenje kojim je tom Baraninu omogućio da ode u Igalo na rehabilitaciju.

Sestra ubijenog inspektora Slavica Šćekić ocijenila je da je skandalozno to što je osuđenom za ubistvo njenog brata dozvoljeno da se liječi u Institutu, a posebno što ljekarske usluge plaća država, odnosno građani, među kojima su i ona i članovi njene porodice.

„Skandalozna odluka, ali je u ovoj državi sve moguće, pa i to da država izdvaja novac za liječenje vrlo opasnih kriminalaca. Da je ta osoba opasna jasno je i po njegovoj izjavi u sudu da je on stvarao ovu državu“,  kaže Šćekićeva.

Pored Bigovića, za ubistvo Slavoljuba Šćekića na no 30 godina zatvora osuđeni su i Saša Boreta, Milan Šćekić i Ljubo Vujadinović. Krajem februara ove godine, krivično vijeće sudije Apelacionog suda Dragiše Rakočevića potvrdilo je presudu kojom su njih četvorica osuđeni na ukupno 120 godina robije zbog ubistva policijskog iispektora. Boreta i Bigović osuđeni su za podstrekavanje na ubistvo, a kao direktni izvršioci označeni su Ljubo Vujadinović i Milan Čila Šćekić.

U obrazloženju odluke, sudija Rakočević je istakao da je vijeće odbilo kao neosnovane žalbe advokata optuženih, a prihvatilo žalbe tužilaštva.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com