Milić: Vlada da predloži kako će vratiti oteti novac građanima - Volim Podgoricu

Milić: Vlada da predloži kako će vratiti oteti novac građanima

Predsjednik Socijalističke narodne partije SNP Srđan Milić očekuje da Vlada Crne Gore u najkraćem roku izađe sa jasnim prijedlogom kako će građanima građanima vratiti sredstva koja su im uzeta za taksu na gorivo.

Ustavni sud Crne Gore proslijedio je danas Klubu poslanika Socijalističke narodne partije SNP odluku kojom je proglasio neustavnom vladinu Uredbu o taksi na gorivo.

“Klub poslanika SNP-a još jednom sa zadovoljstvom konstatuje da je pravda pobijedila silu i nepravdu“, kazao je Milić.

Prema njegovim riječima, konstatacija Ustavnog suda da je Vlada narušila ustavni princippodjele vlasti predstavlja najbolji odgovor na neozbiljnu i neprincipijelnu kritiku iz redova vlasti na našu inicijativu pred tim sudom.

“Crna Gora je zemlja čuda i po tome što imamo potpredsjednika Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Duška Markovića i ministra pravde Zorana Pažina, koji, po njihovim riječima, odbraniše državu od “ustavnog puča”, ali u isto vrijeme aktivno učestvovaše u kršenje Ustava Crne Gore, kojim je izvršeno otimanje ogromnog novca od građana“, rekao je Milić.

On napominje da su Markoivć i Pažin učestvovali u donošenju odluke kojom je, kako navodi, narušeno ustavno načelo podjele vlast.

To bi se, ističe Milić, u ozbiljnim državama moglo smatrati napadom na Ustav i Skupštinu Crne Gore.

U SNP-u očekuju da Vlada u najkraćem roku izađe sa jasnim predlogom kako će građanima Crne Gore vratiti oteta sredstva.

“Ako Vlada Crne Gore ne zna kako da izvrši obeštećenje građana, onda ih pozivam da prihvate model koji sam već ponudio“, kazao je Milić.

Podsjećamo, on je ranije predložio da se snize cijene goriva u Crnoj Gori najmanje 15 odsto kako bi se građanima nadoknadila šteta.

Milić poručuje da će SNP nastaviti sa svojim inicijativama, štiteći prava i slobode građana Crne Gore od aktuelne Vlade.

(CdM)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com