Od ponoći jeftiniji benzin - Volim Podgoricu

Od ponoći jeftiniji benzin

U Crnoj Gori će od sjutra biti jeftiniji eurosuper dva, odnosno tri centra.

To znači da će litar eurosupera BMB 98 umjesto 1,21 euro biti jeftiniji dva centa i koštaće 1,19 eura. Litar eurosupera BMB 95 će pojeftiniti tri centa, pa umjesto dosadašnjih 1,18 eura koštaće 1,15 eura.

U ovom obračunskom periodu cijena eurodizela neće se mijenjati i litar će i dalje koštati 1,06 eura.

Pojeftiniće i lož ulje, pa će litar lož ulja u veleprodaji biti jeftiniji četiri centa i koštaće 1,01 euro, dok će litar loža ulja za grijanje pojeftiniti pet centi i koštaće 0,73 eura.

“Navedene vrijednosti naftnih derivata važiće do objavljivanja odluke Ustavnog suda Crne Gore o prestanku važenja Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata ( “Sl.list Crne Gore” , br.18/15)u “Službenom listu Crne Gore””, pojasnilili su u Ministarstvu ekonomije.

Ranije je su u Ministarstvu najavili da će naknada za izgradnju auto puta i finansiranje reprezentativnog sporta biti odstranjena iz kalkulativnog obračuna, saglasno odluci Ustavnog suda Crne Gore, nakon objavljivanja odluke u Službenom listu Crne Gore.

Ustavni sud utvrdio da Uredba o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, koju je donijela Vlada Crne Gore, nije u saglasnosti sa Ustavom i zakonom.

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com