(VIDEO)(FOTO)Bijela: Otkud labud u moru? - Volim Podgoricu

(VIDEO)(FOTO)Bijela: Otkud labud u moru?

Otkud labud u moru, u Bijeloj? To su se pitali juče oni koji su dolazili ili prolazili pored uzgajlišta školjki Boška i Sneže Šupice u Bijeloj. Bili su svjedoci neobičnog prizora. Prelijepi bijeli labud, umjesto jezerom, plivao je i šepurio se morem, zavirivao što rade Šupice na ponti. I gle čuda, bukvalno im jeo iz ruke. Ni pitomijeg niti ljepšeg labuda na ovim prostorima nije bilo.

“Kada smo došli na uzgajalište ugledali smo pticu u moru i shvatili da je labud. Sedam godina se bavimo marikulturom i nikada nijesmo imali takvog posjetioca. Labud je čio, djeluje zdrav, sa sjanim bijelim perjem i veoma pitom. Samo u početku je malo zazirao od nas, a onda se približio i mom sinu Teodoru jeo je hljeb i račiće iz ruke”, priča za Radio Jadran, Boško Šupica.

Uzgajivači školjki ne bi imali ništa protiv da i sjutra i narednih dana zateknu labuda kod svoje plantaže. Ali, ko zna da li će opet uživati u “labudovoj pjesmi”. Jer, ovaj “nestaško” će možda pokušati da sustigne svoje jato.

Šupice pretpostavljaju da su u preletu sa sjevera ka Africi, labudovi “predahnuli” na stanici Skadarsko jezero. Tada se jedan, ko zna iz kojih razloga, odvojio i završio umjesto u jezeru, u zalivu Boke, u Bijeloj.

Stari ljudi kažu, došla ptica, biće dobar glas!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com