Azmont Investments osniva banku u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Azmont Investments osniva banku u Crnoj Gori

Kompanija Azmont Investments iz Azerbejdžana najavila je da će u Crnoj Gori osnovati banku.

“Imajući u vidu veliko iskustvo koje kompanija AGI ima u sektoru finansija i razvojnim mogućnostima bankarskog sektora u Crnoj Gori, Azmont Investments je odlučio da osnuje banku u Crnoj Gori. Azmont Investments, kao osnivač banke, finalizovaće aktivnosti na dobijanju bankarske licence i nastaviti sa zvaničnim apliciranjem za istu ka Centralnoj banci Crne Gore”, saopšteno je iz Azmonta.

Pored toga iz te kompanije je najavljeno da će nastaviti sa realizacijom projekta Portonovi, u skladu sa ugovorom o ustupanju potpisanim sa kompanijom SOCAR 2012. godine, pa će sve obaveze, prava i odgovornisti SOCAR-a navedene kroz ugovor o dugoročnom zakupu potpisanim sa Vladom biti prenesene na Azmont Investments.

“Sve relevantne odredbe i uslovi ugovora o zakupu koje je potpisala Vlada i kompanija SOCAR dana uzete su kao osnova za ugovor koji je kasnije potpisan između SOCAR-a i Azmont Investments-a”, dodali su iz kompanije.

Pojasnili su da će shodno ugovoru u dugoročnom zakupu, SOCAR nastaviti da djeluje kao garant za Azmont Investments.

“SOCAR je takođe ušao u partnerstvo sa kompanijom Azerbaijan Global Investments (AGI) sa ciljem podizanja djelovanja Azmont Investments-a u skladu sa najvećim svjetskim standardima. Postojeće partnerstvo dvije kompanije u vezi sa menažmentom kompanije Azmont Investments, ali i projekta Portonovi je neprekidno”, naveli su iz ove kompanije.

Oni su istakli da je glavni cilj kompanije AGI razvoj i primjena investicionih projekata u van-naftnim sektorima, na područjima izvan Azerbejdžana.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com