MITROPOLIJA: Bombe je pronašao čuvar, niko se nije skrivao u Hramu - Volim Podgoricu

MITROPOLIJA: Bombe je pronašao čuvar, niko se nije skrivao u Hramu

Dvije ručne bombe M-75 u blizini hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici našao je čuvar, a policiju je o njihovom pronalasku obavijestio jedan od sveštenika koji služe u hramu, saopštila je Mitropolija crnogorsko primorska.

Iz Uprave policije je ranije potvrđeno je da je u blizini hrama pronađena najlonska kesa u kojoj su se nalazile dvije ručne bombe.

U saopštenju MCP-a se navodi da su se eksplozivne naprave nalazile na javnom parkingu iza hrama, prema bivšoj Maloj pijaci.

“Smatramo neprimjerenim da se pronalazak ovih naprava na bilo koji način dovodi u vezu sa protestima od prije deset dana. Izvor iz Uprave policije je netačno izvijestio RTCG da se iko te večeri sklonio u hram, što nije bilo moguće, jer je te večeri, kao i svake druge u to doba, bio zaključan“, navedeno je u saopštenju MCP-a.

U Mitropoliji ističu da parking na platou ispred hrama, koji je, za razliku od onoga iza njega, u vlasništvu MCP-a, koriste mnogi građani Podgorice i gosti Glavnog grada, tako da je moguće da su ga koristili i neki učesnici protesta.

“Držimo da je ova informacija, koje u trenutku pisanja saopštenja nije bilo na sajtu Uprave policije, prenijeta da bi optužila crkvu da je umiješana u neke protivpravne aktivnosti, što je uvijek bila i jeste neistina“, zaključeno je u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com