Krivokapić: Biću najsrećniji kada dobijemo poziv u NATO, najduže ga čekam - Volim Podgoricu

Krivokapić: Biću najsrećniji kada dobijemo poziv u NATO, najduže ga čekam

Socijaldemokratska partija najduže čeka ulazak u NATO od svih partija u Crnoj Gori, tvrdi njen lider Ranko Krivokapić i poručuje da je optimista uoči decembarskog zasijedanja Savjeta ministara članica Sjevernoatlanskog saveza.

“SDP najduže čeka ulazak u NATO od svih partija u Crnoj Gori. Ja ga najduže čekam i biću najsrećniji. Optimista sam da će poziv doći, ali to je samo jedan ulazak u nove obaveze. Ulazimo u zajednicu vrijednosti, zajednicu mira. Oružje je samo krajnje sradstvo za odbranu slobode”, kazao je Krivokapić tokom građanskog sata na temu “Crna Gora i NATO“ koji organizuje Centar za demokratsku tranziciju.

Krivokapić ne misli da su nedavni protesti Demokratskog fronta prepreka za poziv u NATO, već izazov za državu da pokaže demokratske kapacitete.

“Skupština ima važnu ulogu u ispunjavanju kriterijuma-vladavina prava, slobodni izbori i slično. Skupština će opet doći na kraj procesa, da ratifikuje Sjevernoatlantski ugovor”, kazao je prvi čovjek parlamenta.

Osvrćući se na nedavne spekulacije poslanika DF-a da je tokom protesta 24. oktobra prihvatio njihov poziv da razgovaraju o prelaznoj Vladi, Krivokapić je to ponovo oštro demantovao.

“Nije bilo riječi o prelaznoj vladi, samo o ulasku u parlament, na službeni ulaz. Nema logike da neko uđe u parlament i ostavi demonstrante ispred. Ja sam krenuo prema parlamentu, ali su me nemiri spriječili da dođem”, naglasio je Krivokapić, poručujući da su vrata parlamenta za DF otvorena svaki dan.

Govoreći o crnogorskoj političkoj sceni, Krivokapić ističe da je politički prostor kontaminiran, vrlo sličan 90. godinama prošlog vijeka.

“Prioritet je priprema slobodnih i što je najvažnije-nespornih izbora, čiji je rezultat prihvaćen od svih. Vrhunski smisao politike je bolji život građana. Moja mjera za zrelu državu, a time i srećnu državu – je vladavina prava. Ova zajednica ima snage da izađe iz političke krize”, uvjerava Krivokapić.

Prema njegovim riječima najveća satisfakcija u politici ja da vaši protivnici postaju vaši saradnici.

“Progonitelji postaju vaši sljedbenici”, poručio je Krivokapić.

On je naglasio da su identitetske podjele u Crnoj Gori nametnute izvana.

“Demokratski razvoj će ih smanjivati”, uvjeren je lider SDP-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com