(FOTO) PODGORICA: Pomozimo starici Vojislavi Todorović - Volim Podgoricu

(FOTO) PODGORICA: Pomozimo starici Vojislavi Todorović

Volonteri Banke hrane apeluju na građane da pomognu 78-godišnjoj Vojislavi Todorović koja, kako su istakli, živi u teškim uslovima u pogoričkom naselju Zagorič.

“Baraka u kojoj živi za nju je sve. To je trošna kuća, krov prokišnjava i urušava se, plafon pada, instalacije prijete da se zapale, pa baka Voja stavlja na osigurače plastične kese, a neke sijalice su joj komšije skinule bojeći se požara”, kazali su u Banci hrane.

Oni apeluju na ljude dobre volje da sakupe materijal i sagrade jednu prostoriju od čvrstog materijala za Voju.

“Dozvola za gradnju postoji, pa bi na njenih 200m2 placa ta prostorija, koja može biti naslonjena na kupatilo koje su komšije sagradile, bila za nju pravo bogatstvo”, ističu u Banci hrane.

Baka Voja ima ozbiljnih zdravstvenih problema- imala je tumor, anginu pektoris, ugrađen stent, boluje godinama od štitne žlijezde, ima česta gušenja tako da joj je hitna pomoć čest gost u kući.

“Ima velika dugovanja za struju i vodu, tako da većina penzije odlazi na izmirivanje računa. Za lijekove daje minimalno 20 eura mjesečno jer ne može na recept naći one koje joj prepiše doktor. Drva za grijanje nema pa joj komšije donesu po kesu drva s vremena na vrijeme da se ne smrzne. Molimo sve koji mogu da pomognu sa nabavkom drva da nam se jave da se starica bar ne smrzava”, apeluju u Banci hrane.

Žiro račun za pomoć je 550-0100200047740-19 kod Societe generale banke na ime Vojislava Todorović.

Svi koji žele i mogu pomoći mogu dobiti kontakt bake Voje putem kontakt telefona Banke hrane na broj 069-495-680, putem e-maila [email protected], ili u inboxu na Facebook stranici Banke hrane Crne Gore https://www.facebook.com/banka.hrane?ref=hl .

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com