Mijušković-Močnik: Nastaviti saradnju Slovenije i Crne Gore zarad dobrobiti ekonomije - Volim Podgoricu

Mijušković-Močnik: Nastaviti saradnju Slovenije i Crne Gore zarad dobrobiti ekonomije

Komunikacija i saradnja Privredne komore Crne Gore i Ambasade Slovenije u Podgorici treba da se nastave u duhu već uspostavljene dosadašnje višegodišnje komunikacije i uspješno realizovanih zajedničkih aktivnosti, uz stalnu težnju ka poboljšanju, a zarad dobrobiti ekonomija dvije zemlje, poručeno je na sastanku ambasadora Slovenije u Crnoj Gori Mitje Močnika i predsjednika Privredne komore Velimira Mijuškovića.

Sastanak je bio prilika da se sagovornici osvrnu na ekonomske prilike u Crnoj Gori i Sloveniji, te bilateralne ekonomske odnose dvije zemlje.

“Budući da statistika bilježi pad u robnoj razmjeni između Crne Gore i Slovenije, na sastanku je bilo riječi o modalitetima koje treba primijeniti da bi ove brojke bile drugačije, jer je širok spektar radnji koje se mogu preduzeti da bi se taj cilj postigao”, navodi se u saopštenju Privredne komore.

Na sastanku je bilo riječi i o nedavno potpisanom Memorandumu o razumijevanju Crne Gore, Slovenije i Turske, koji ima za cilj ispitavanje mogućnosti zajedničke saradnje u oblasti hidroenergije u Crnoj Gori, naročito mogućnosti za sprovođenje projekta hidroelektrana na Morači, kao i na drugim sličnim projektima u Crnoj Gori.

“Uvažavajući iskustvo slovenačkih kompanija u ovoj oblasti, kao i potencijale kojima Crna Gora raspolaže, za očekivati je veoma pozitivne rezultate”, stoji u saopštenju.

Mijušković smatra da trebamo na svim nivoima biti aktivni da se na što adekvatniji način mogućnosti koje nude poslovne zone u crnogorskim opštinama predstave uspješnim slovenačkim kompanijama koje su zainteresovane za ulaganja.

Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana, koji je sonovan Sporazumom Predsjednika Komora, a koji je potpisala i Komora Slovenije, sa cilj i realizacije projekata kojima bi se pospješila regionalan saradnja, bio je takođe jedna od tema današnjeg susreta.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com