Nakon dužeg pregovoranja: Policajcima povećavaju plate - Volim Podgoricu

Nakon dužeg pregovoranja: Policajcima povećavaju plate

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, poslije višemjesečnog pregovaranja, uspio je kolege iz Ministarstva finansija da ubijedi da službenicima MUP-a uvećaju zarade, posebno službenicima kriminalističke policije i to čak do 15 odsto, saznaju Dnevne novine.

Ova odluka biće uvrštena u novi Prijedlog zakona o zaradama u državnoj upravi, koji će se na dnevnom redu Vlade naći već danas.

Dnevne novine saznaju da će, shodno novom prijedlogu Zakona o zaradama, koji je juče usaglašen na Komisiji za ekonomsku politiku, službenicima kriminalističke policije zarade biti uvećane za 15 odsto, dok će ostalim zaposlenima u MUP-u plate rasti za pet procenata. Konjević je ranije kazao je da je neophodno da se unaprijedi materijalni položaj pripadnika kriminalističke policije, koji su na prvoj liniji borbe protiv kriminala, te da njihove plate treba izjednačiti sa primanjima tužilaca i sudija.

Prema njegovoj ocjeni, zbog nezadovoljstva primanjima za rizik posla kojim se bave prethodnih godina došlo je do odliva iskusnog kadra, koji je tražio bolje plaćene poslove u državnom i privatnom sektoru.

U MUP-u trenutno radi više od pet hiljada zaposlenih, a prosječna plata iznosi 475,33 eura.

2 komentara

  1. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I’ve truly enjoyed browsing your blog posts. After all I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

  2. hello!,I really like your writing very a lot! percentage we keep up a correspondence extra about your article on AOL? I need an expert on this area to unravel my problem. May be that is you! Taking a look forward to peer you.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com