Ostvareni rezultati ukazuju na spremnost Crne Gore za dobijanje poziva u NATO - Volim Podgoricu

Ostvareni rezultati ukazuju na spremnost Crne Gore za dobijanje poziva u NATO

Ostvareni rezultati u četiri ključne oblasti ukazuju na potpunu spremnost Crne Gore za dobijanje poziva za članstvo u NATO – ključna je poruka sa današnjeg sastanka potpredsjedika Vlade Duška Markovića i predsjednika Odbora za međunarodne odnose Parlamenta Mađarske Žolta Nemetoa.

Marković je zahvalio na snažnoj saradnji i političkoj i ekspertskoj podršci Mađarske u ispunjenju evroatlantske agende Crne Gore, koju Vlada te zemlje pruža Crnoj Gori u ostvarenju njenih državnih prioriteta.

On je istakao da za Crnu Goru članstvo u NATO kojem teži, predstavlja ne samo učešće u međunarodnom savezu, već prvenstveno prihvatanje zapadnih društvenih vrijednosti.

“Time se Vlada Crne Gore vodi tokom cjelokupnog procesa integracija i vjerujemo da je snažnim zalaganjem uspjela da ostvari značajne rezultate na polju ključnih zahtjeva koji su joj upućeni“, rekao je Marković.

Nemeth je pohvalio vidljive rezultate integracionih reformi koje je Crna Gora sprovodila u prethodnom periodu i koji jasno ukazuju na njenu spremnost za članstvo u Alijansi.

“Mađarska će nastaviti da bude pouzdan partner Crne Gore na ovom putu”, istakao je on, ukazujući da je pridruživanje Crne Gore ovom savezu značajno ne samo za Crnu Goru već i za NATO.

Sastanak su obilježili i razgovori o aktuelnim unutrašnjim pitanjima Crne Gore, kao i daljim aktivnostima na spoljnopolitičkom planu.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Mađarske u Crnoj Gori Kristijan Poša.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com