PODGORICA: U ponedjeljak o ukidanju imuniteta Mandiću, Radunoviću i Kneževiću - Volim Podgoricu

PODGORICA: U ponedjeljak o ukidanju imuniteta Mandiću, Radunoviću i Kneževiću

Sjednica Administrativnog odbora na kojoj će se razmatrati zahtjevi tužilaštva za ukidanje imuniteta poslanicima Demokratskog fronta Slavena Radunovića, Andrije Mandića i Milana Kneževića održaće se u ponedjeljak.

“Na sjednici će se razmatrati zahtjevi Višeg državnog tužilaštva za davanje odobrenja za pokretanje krivičnog postupka protiv Slavena Radunovića i Andrije Mandića, poslanika u Skupštini Crne Gore i zahtjeva Osnovnog državnog tužilaštva za davanje odobrenja za pokretanje krivičnog postupka protiv Milana Kneževića, poslanika u Skupštini Crne Gore”, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković dostavio je prije dva dana predsjedniku parlamenta Ranku Krivokapiću nalaze Višeg i Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici koji su poslužili kao činjenični osnov za traženje odobrenja za krivično gonjenje trojice poslanika Demokratskog fronta.

“Stanković je dosatvio nalaze koji su poslužili kao činjenični osnov za traženje prethodnog odobrenja za krivično gonjenje poslanika Andrije Mandića i Slavena Radunovića, zbog krivičnog djela pozivanje na nasilnu promjenu državnog uređenja i poslanika Milana Kneževića zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”, saopšteno je tada iz VDT-a.

Tužilaštvo je prošlog petka podnijelo Skupštini zahtjev za skidanje imuniteta, odnosno odobrenje za krivično gonjenje Mandića, Radunovića i Kneževića.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com