Humanitarni koncert za liječenje Martina Stepanovića - Volim Podgoricu

Humanitarni koncert za liječenje Martina Stepanovića

Koncertom Stari kapetan i Rock & roll za Martina i aukcijom slika, u foajeu Dvorane u Herceg Novom večeras će se prikupljati  novac za pomoć malom Martinu Stepanoviću iz Zelenike, kojem je za liječenje na Klinici za cerebralne i neuropatske bolesti u Beogradu potrebno 15.000 eura.

Martin je rođen u šestom mjesecu trudnoće, a pola godine proveo je na raznim klinikama u Crnoj Gori i Srbiji liječeći se od niza posljedica koje su nastale zbog prijevremenog rođenja.

Kao jedna od posljedica prijevremenog rođenja, dijagnostifikovana mu je bronhopulmonarna displazija (teška hronična plućna bolest).

Martin Stepanović

Iako je u 18. mjesecu života, njegov psihomotrni sklop je na nivou djeteta od šest ili sedam mjeseci, a još nije napravio ni prve korake zbog spazma u stopalima, ispričala je ranije za Radio Jadran njegova mama, Violeta.

“Niko ne zna zbog čega je došlo do prijevremenog porođaja. Ja sam se porodila u Meljinama, nakon toga su nas prebacili u Podgoricu gdje je njemu bio kraj. Tu je dobio sepsu i pluća su otkazivala. Zatim smo otišli u Beograd gdje mu je bukvalno spašen život. Tamo smo proveli četiri mjeseca. Proveli smo po bolnicama šest mjeseci. Martin je na rođenju bio težak 1.200 kilograma, a kad smo izašli iz bolnica 2.200. Znači za svo vrijeme napredovao je samo kilogram”, priča Violeta.

Martin, kako je kazala, nije u mogućnosti ni da sjedi već samo da leži, te da su do sada sa Martinom odradili tri tretmana fizikalne terapije u Institutu, u kojima i ljekari vide jedini izlaz. Ali, Violeta je kako kaže, iscrpila i posljednje finansijske mogućnosti za to, jer su i dosadašnje tretmane sami plaćali.

Humanitarni koncert  organizuju klapa Stari kapetan, a učestvovaće i  bendovi Boka Band, Sinhro, Happy Hour Band, Low Voltage, Fast Women & Slow Horse.

 

2 komentara

  1. After study a couple of of the blog posts on your website now, and I really like your approach of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site record and might be checking again soon. Pls try my web page as nicely and let me know what you think.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com