IŽIVLJAVANJE ĐAKA: Učeniku M.M.(17) sipali deterdžent u oči i prijetili silovanjem sestre - Volim Podgoricu

IŽIVLJAVANJE ĐAKA: Učeniku M.M.(17) sipali deterdžent u oči i prijetili silovanjem sestre

M. M. (17) od osnovne škole trpi nasilje od druge djece zbog gojaznosti. Sve je kulminiralo prošle nedelje, kada su ga fizički napali, šutirali i ubadali čiodama.

 Vršnjačko nasilje u školama u Srbiji toliko je uzelo maha da se iz dana u dan otkrivaju novi slučajevi zlostavljanja.

Posljednje u nizu za koje se saznalo jeste surovo maltretiranje 17-godišnjeg M. M., učenika srednje tehničke škole „Mileva Marić“ u Titelu, koga su vršnjaci tukli, vrijeđali, a prošle nedjelje mu bacili i deterdžent u oči.
– M. M. trpi nasilje još od osnovne škole. Dječak iz razreda ga je, osim verbalno, na račun njegove gojaznosti, maltretirao i fizički – šutirao, udarao i čak ubadao čiodama. Zlostavljanje M. M. nastavilo se kada su nasilnik i on upisali isti smjer u srednjoj školi. Prve godine nije bilo problema, ali već sljedeće jeste jer se udružilo nekoliko đaka koji su zajednički nastavili da ga maltretiraju. Jednom su ga čak gurnuli s prvog sprata na stepenište i prijetili da će mu silovati sestru i majku – priča jedan od zaposlenih iz ove škole koji je insistirao na anonimnosti.

Kako kaže, nasilje je kulminiralo kada su mu prošle nedjelje bacili deterdžent u oči i skidali mu pantalone. M. M. nije pružao otpor. Njegovi roditelji tražili su rješenje od škole, a pošto ga nisu dobili, podnijeli su prijavu policiji.

(kurir.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com