Komšinicu PREMLATIO, a mačku UBIO CIGLOM! - Volim Podgoricu

Komšinicu PREMLATIO, a mačku UBIO CIGLOM!

Sude mu za fizički napad na komšinicu i njeno mače, koje je od udarca ciglom uginulo.

Zbog fizičkog napada na komšinicu i njeno tromjesečno mače, koje je od posljedica udaranja uginulo, na Općinskom sudu u Osijeku sudi se 64-godišnjem Osječaninu.

On je, naime, u septembru  istukao svoju komšinicu, a njeno mače pogodio ciglom zbog čega mu je tužilaštvo na teret stavilo dva kaznena djela – prijetnja ubistvom i ubistvo životinje bez opravdanog razloga.

On pak smatra da nije kriv niti za jedno krivično djelo. Prema optužnici on je u jednom trenutku s leđa prišao ženi koja je u zajedničkom dvorištu prostirala rublje kazavši joj: „Jesam li ti rekao da te ne želim više ovdje vidjeti!“, a onda je uzeo ciglu i bacio je na tromjesečnog mačića, koji se nalazio pokraj svoje vlasnice.

Pogodio ga je u zadnji dio tijela, uslijed čega mu je slomljena lijeva butna kost. To mu nije bilo dovoljno, pa je, tereti ga se, komšinicu uhvatio za vrat i nekoliko je puta udario šakom u glavu, a onda je odgurnuo od sebe pri čemu je pala na betonsku podlogu. Prijetio joj je i da će je zadaviti.

Jedan od komšija koji je napadnutu ženu odvezao u bolnicu za optuženoga je kazao da je „vrlo opasan i sklon nasilju, ali ja ga se ne bojim.“ Dodao je i da osobno smatra kako je razlog napada stan u kojem žena živi.

– Mislim da je razlog napada stan za koji su, mislim, zainteresirana njegova braća, pa on želi da žena proda stan, rekao je svjedok.

Optuženi je inače na Prekršajnom sudu u Osijeku oslobođen sumnji da je napao komšinicu. Krivičnu prijavu protiv njega podnijelo je i Udruženje 9 života čiji su se volonteri brinuli o mačiću i pokušavali mu spasiti život.

Od 64-godišnjaka traže i naknadu troška od 900 kuna za liječenje i operaciju mačića.

(jutarnji.hr)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com