TO SU PRAVI LJUBITELJI GORICE: Iskoristili sunčan dan da je očiste - Volim Podgoricu

TO SU PRAVI LJUBITELJI GORICE: Iskoristili sunčan dan da je očiste

 “Udruženja ljubitelja Gorice i prirode” i članovi Volonterskog kluba Srednje ekonomske škole “Mirko Vešović”  iskoristili su sunčan novembarski dan da očiste omiljenu park šumu i izletište Podgoričana.  Za razliku od drugih koji samo uživaju u šetnji Goricom, oni je vole – na djelu.

“Na dijelu padine brda, iznad zagoričke kapije i iznad terena koji smo čistili prošle subote, formirali smo dug lanac (oko 150 metara) i sa gornje asfaltne staze počeli iznositi gomile osušenih grana i stabala. Padina je strma, tako da nije bilo nimalo lako nositi teret uzbrdo. No, više nego orni akcijaši lako su izlazili na kraj sa brzim kretanjem lanca. Na nekoliko mjesta smo ostavili stara, išegana stabla koje su zagrlile mahovine i gljive. Velika gomila osušenog granja, trupaca i stabala deponovana je pored puta”, navodi se u saopštenju.

Od najmlađeg trogodišnjeg Todora, preko srednjoškolaca i studenata, do standardnih, prekaljenih akcijaša – svi su predano danas učestvovali u 67. akciji.

“Akciju sakupljanja hrastovih žirova, planiranu za sjutra, odlažemo za neku narednu nedjelju u novembru. Vidimo se u subotu, 14. novembra. Vazda!”, poručuju iz Udruženja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com