UBICA MARIJE CIMBAL (24) SE OBJESIO U ZATVORU: Marijin brat: Laknulo nam je - Volim Podgoricu

UBICA MARIJE CIMBAL (24) SE OBJESIO U ZATVORU: Marijin brat: Laknulo nam je

-Duboko se kajem što sam usmrtio Mariju Cimbal. Nemam objašnjenje za zločin koji sam počinio – poslednje je što je napisao Vasilije Vrekić (30) iz Banatskog Dvora, prije nego što je izvršio samoubistvo u zatvorskoj ćeliji u Požarevcu. On je bio na izdržavanju maksimalne kazne zatvora zbog ubistva studenktinje Marije Cimbal (24), prije dve godine u Novom Sadu. Sebi je presudio tako što je oko vrata vezao omču sačinjenu od čaršava, a drugi kraj za rešetke.

Marija Cimbal iz Francuske, koja je u Novom Sadu studirala francuski jezik, iz koristoljublja je ubijena 16. februara 2013. godine u njenom iznajmljenom stanu u Bulevaru cara Lazara 104. Vrekić je tog dana došao i od nje tražio pare na zajam, a kada je ona odbila, on ju je udavio šalom, a zatim njeno beživotno tijelo odnio u spavaću sobu, stavio na krevet i zapalio posteljinu. Preturajući stvari, pronašao je 300 evra, a na novčanicama su vještačenjem pronađeni Marijini biološki tragovi.

Vrekić je pronađen mrtav u četvrtak u ćeliji u „Zabeli“, gdje je odrađivao 40-godišnju kaznu zatvora izrečenu 13. marta 2014. godine u Višem sudu u Novom Sadu. Kako saznajemo, najprije je izašao u šetnju u zatvorskom krugu sa još nekoliko robijaša, ali se poslije kraćeg vremena požalio stražaru da ima bolove u stomaku i da zbog toga mora u toalet. Izašavši odatle, rekao je da se on ne bi vraćao u šetnju i da želi da bude sam.

– Iz takvog njegovog ponašanja se nije moglo naslutiti da nešto smjera – saznajemo nezvanično. – Ukoliko ne žele da šetaju, zatvorenicima se to dozvoljava.

O Vrekićevom samoubistvu je odmah obaviještena policija, koja je obavila uviđaj i uzela oproštajno pismo pronađeno pored njegovog tijela.

Bojan Cimbal, brat ubijene studentkinje, kaže da je na vijest o Vrekićevom samoubistvo u zatvorskoj ćeliji osjetio olakšanje.

– Iako nas niko nije o tome zvanično obavijestio, mogu samo da kažem da je to olakšanje za našu porodicu, jer više nećemo strahovati da ćemo ga jednog dana sresti na ulici – kaže Bojan. – Maksimalnih 40 godina je bila adekvatna kazna, jer samo takvim kažnjavanjem sudstvo može da se bori protiv najtežih zločina. Drago mi je što je tako skončao svoj život.

Vrekić nema roditelje, a po nezvaničnim saznanjima, rodbina ne želi da preuzme njegovo tijelo. U takvim slučajevima, obavezu sahranjivanja preuzima Opština na čijoj teritoriji ima prijavljeno prebivalište. U Centru za socijalni rad u Žitištu, u petak nam je, međutim, rečeno da im se još niko nije obratio sa takvim zahtjevom.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com