Dedeić: Ne ukidajte Radunoviću poslanički imunitet - Volim Podgoricu

Dedeić: Ne ukidajte Radunoviću poslanički imunitet

Srpska lista SL najoštrije upozorava crnogorski režim da Slavenu Radunoviću, poslaniku Demokratskog fronta, sjutra ne skida poslanički imunitet, saopštio je predsjednik te partije Dobrilo Dedeić.

“Bez obzira na to što Radunović bojkotuje rad parlamenta i ne želi pregovore sa režimom u čiju korist je pozvao demonstrante da se sukobe sa narodnom milicijom u Podgorici, potpredsjednik Nove ne smije ostati bez imuniteta”, kazao je Dedeić.

On je rekao da za olakšavajuću okolnost treba uzeti to što je, bez obzira na nepriznavanje aktuelnog saziva parlamenta “koji je formiran na izbornoj krađi”, preko svog FB profila Radunović apelovao na “kolege poslanike” da mu ne skidaju imunitet što su kasnije prenijeli mnogi mediji.

“S obzirom da je tako, Ranku i ostalim kolegama lakše je da se pravilno odrede, kako kaže Radunović, a bez obzira na to što je ovaj saziv parlamenta konstituisan nakon izborne krađe, samim tim i nelegitiman, Krivokapić bi trebao da ima u vidu nekoliko činjenica. Prva, poslanik Radunović duguje državi ogroman novac na osnovu potraživanja državnih organa u odnosu na dugove ‘Ofis centra’, čiji je jedan od eks-vlasnika. Ne bi bilo dobro po nacionalne interese da, izbjegavajući zatvor povodom događaja pred Skupštinom, poslanik Radunović, recimo, utekne iz zemlje kao Marović mlađi. Poslanik Radunović mora da se snađe za 150.000 eura u kom iznosi bi trebao da se namiri dug prema radnicima ‘Ofis centra’ koji, vjerovatno pritisnuti sitnicom od pomenute cifre, nijesu imali srca da dođu na građanske proteste Demokratskog fronta”, rekao je on.

Dedeić je dodao da bi, možda, imajući sve to u vidu, predsjednik parlamenta trebao da razmisli da Radunoviću žirira u ime građana Crne Gore kao što je to uradio prije nekoliko mjeseci poslaniku Daniloviću, koji ne smatra da su svi izbori pokradeni.

“Jer-krivični proces zbog onoga što je uradio pred Skupštinom, Radunoviću ne znači ništa i donosi mu političke poene kod neznavenih”, saopštio je predsjednik SL.

Bez obzira na to, kako je rekao, što ga je Slaven Radunović, zajedno sa Veskom Barovićem, tužio prije nekoliko godina i predložio maksimalnu kaznu, on neće da mu se sveti.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com