NEZAUSTAVLJIV: Đoković osvojio Pariz i ispisao nove stranice istorije! - Volim Podgoricu

NEZAUSTAVLJIV: Đoković osvojio Pariz i ispisao nove stranice istorije!

Novak Đoković je prosto nevjerovatan! Srpski teniser je u finalu mastersa u Parizu, savladao Endija Mareja sa 6:2, 6:4 u setovima i tako ispisao nove stranice istorije.

Nole je ujedno postavio novi rekord sa šest masters titula iz kategorije 1.000 u jednoj sezoni, čime je pretekao sebe, pošto je sa pet takođe bio najbolji i tako postao jedini teniser u istoriji “bijelog sporta” kojem je to pošlo za rukom.

Jasno je da mu ove godine nema ravnog, pa je osvojio 10. trofej, a ukupno 58. u karijeri. Takođe, četvrtim peharom u Parizu pretekao je trenera Borisa Bekera.

Osim blagog pada koncentracije u drugom setu, finale je proteklo u Noletovoj dominaciji, kao da naspram njega nije bio trenutno treći teniser svijeta. Držao je Đoković čas, naročito u prvom setu i dominantno došao do trijumfa.

Iako je u prvom setu imao svega četiri direktna poena, Marej mu je prilično pomogao. Britanac je napravio čak 18 grešaka, najčešće u ključnim trenucima, što bi bilo previše za osam gemova protiv bilo koga, a ne Novaka.

Jednostavno, Đoković je prikazao bolju partiju u kojoj je apsolutno kontrolisao igru i rezultat. Činilo se da će ekspresno do titule, jer je na startu drugog seta brejkom poveo sa 2:1.

Ipak, da ne bude tako, pobrinuo se Marej, ali je njegovo buđenje kratko trajalo. Kada se najmanje očekivalo, riješio je da tek toliko produži finale vrativši brejk, a ključni su bili šesti i sedmi gem.

U šestom je Nole od 0:30 vezao četiri poena i najprije izjednačio (3:3), što ga je dodatno pokrenulo da još jednom oduzme servis rivalu, četvrti put u ovom finalu, za korak ka slavlju i odbrani titule.

(24sata)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com