Pajović: Dio opozicije, vlasti i nezavisnih medija “skuvao” makedonski scenario - Volim Podgoricu

Pajović: Dio opozicije, vlasti i nezavisnih medija “skuvao” makedonski scenario

Lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović ocijenio je da je dio opozicije, vlasti i nezavisnih medija, kako kaže, “skuvao” makedonski scenario.

Objašnjava da je postojala želja da se politička kriza u Crnoj Gori internacionalizuje, što je, vjeruje, neodgovorno, jer se problemi moraju, baš kako je ukazala i Evropska komisija, rješavati unutar zemlje.

“Taj scenario je poprilično osujećen, jer ga je u samom startu prepoznala Pozitivna. Ukoliko u momentu najveće političke krize prizivate međunarodnu zajednicu želeći da internacionalizujete problem, na taj način šaljete užasno neodgovornu političku poruku, jer, ne zaboravimo, u predvorju smo dobijanja NATO pozivnice”, ukazao je Pajović, gostujući u emisiji “Živa istina”, prenosi Antena M.

Upitan ko su akteri takvog scenarija kaže da se ne radi o parlamentarnim partijama.

“Radi se o nekim subjektima koji su, zahvaljujući otimanju poslanika i odbornika, stekli nekakav status koji i dalje visi u vazduhu. Dio vlasti je takođe otišao dva koraka unazad sa svojim namjerama, pa ne treba u ovom trenutku dolivati ulje na vatru”, istakao je on.

Na pitanje da li je u cijeloj priči iznenađenje ponašanje URA-e, koja tvrdi da je za ulazak Crne Gore u NATO, Pajović odgovara odrečno.

“Nije mi iznenađenje, jer znam šta je spoljašnjost, šta je unutrašnjost i pozadina. Vjerujem da ćemo početkom decembra dobiti pozivnicu za NATO, a nakon toga popričati onako kako treba da popričamo”, izjavio je Pajović.

Pajović ocjenjuje da je, kako kaže, jedan dio tradicionalne opozicije posvećen samo svojim interesima. Upitan da pojasni formulaciju “opozicija na daljinski upravljač”.

“Ako treba da budemo ekspozitura određenih centara moći iz vana ili određenih medijskih krugova, bolje da nas nema. Mi u Pozitivnoj ne mislimo da je dobro da ovakvu vlast treba da mijenja “sjaši Kurta da uzjaše Murta””, objasnio je lider Pozitvne.

Jasno je, kaže Pajović, da protesti DF-a imaju anti NATO pozadinu, ali isto tako i da svi koji su bili na protestima tamo nijesu došli zato što su protiv članstva u Alijansi. Ocjenjuje da je bilo, kako kaže, mnogo podstrekivanja na nasilje i rušenje ustavnog poretka.

Na pitanje do koje granice može ići miješanje Rusije u unutrašnje stvari Crne Gore odgovara “da će to biti sve do konačnog zaokruživanja punopravnog članstva Crne Gore u NATO”.

“Neprimjereno je da se crkva miješa u političke obračune”, ocjenjuje Pajović.

Govoreći o ideji prelazne vlade kaže da nemaju infomacija u vezi sa tim izuzev iz medija.

“Do početka decembra treba održati političku stabilnost, a vjerujem da će nakon tog perioda biti govora o tome. Apsolutno smo na liniji da je potrebna primjena izbornog zakonodavstva i da se na nove izbore nipošto ne smije ići sa starim”, poručio je on.

Pajović smatra da bojkot nije pravo rješenje i da je upravo mjesto za dijalog i borbu Skupština.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com