PODGORICA: Poznat identitet 34 aktera incidenata tokom protesta - Volim Podgoricu

PODGORICA: Poznat identitet 34 aktera incidenata tokom protesta

Uprava policije je, prema saznanjima Pobjede, do sada identifikovala 34 osobe koje se, na osnovu pregledanih snimaka, sumnjiče da su u noći 24. oktobra ispred zgrade parlamenta učestvovale u napadu na policijski kordon ili su kasnije bile vinovnici napada na objekte u gradu i zgradu Televizije Pink M.

Među identifikovanim je i Danilo Mandić, sinovac Andrije Mandića, jednog od lidera Demokratskog fronta.

Osnovnom tužilaštvu u Podgorici su predati zahtjevi za dodatnu istragu i utvrđivanje pojedinačne odgovornosti svih lica koje je policija prepoznala kao učesnike nasilja. Policijski eksperti i dalje intenzivno sklapaju sliku dešavanja i tragaju za odgovorom: ko je planirao i ko je započeo napad na policiju?

Dio organizatora okupljanja je već pod istragom. Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković je u srijedu dostavio predsjedniku Skupštine Crne Gore Ranku Krivokapiću činjenični osnov, neophodan da bi parlament odlučio hoće li skinuti imunitet za pokretanje krivičnog gonjenja poslanika Andrije Mandića, Slavena Radunovića i Milana Kneževića.

Mandić i Radunović se sumnjiče za krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu državnog uređenja u noći 24. oktobra, a Knežević za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti nekoliko dana ranije, kada je uklanjano šatorsko naselje na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog. O njihovom imunitetu će se odlučivati danas na Administrativnom odboru.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com