Mijo Martinović otpušten na kućno liječenje, sud utvrđuje štetu na autu - Volim Podgoricu

Mijo Martinović otpušten na kućno liječenje, sud utvrđuje štetu na autu

Predsjednik profesionalne bokserske organizacije Milorad Mijo Martinović, kojeg su specijalci brutalno pretukli tokom protesta Demokratskog fronta 24. oktobra u Podgorici, juče je otpušten iz bolnice na kućno liječenje, potvrdio je Dnevnim novinama njegov advokat Velibor Marković.

On je dodao da su nadležni prihvatili njegov predlog da se utvrdi visina štete koju su specijalci tokom napada pričinili na Martinovićevom “Mercedesu”, a provjere automobila su, kako je kazao, već u toku.

“U prisustvu vještaka sud je pregledao vozilo, nakon čega će uslijediti nalaz i mišljenje vještaka o visini štete”, naveo je on, pojašnjavajući da će radi temeljnijih pretraga automobil biti prevezen kod ovlašćenog servisera.

Po njegovim riječima, na automobilu su vidna brojna spoljašnja oštećenja poput polomljenih stakala, farova, štop svjetala.

“Osim toga, hauba je demolirana od udaraca pendrekom, a unutrašnjost je na više mjesta izgorjela, najvjerovatnije od ubačenog suzavca i šok bombi”, naveo je on.

Iz Uprave policije ranije su saopštili da je Martinović prije nego što je pretučen probio policijski kordon kod restorana “Maša”, upravljajući “Mercedesom” iz pravca Mareze. Policija mu je navodno izdala naređenje da se zaustavi, međutim, on se vratio unazad i velikom brzinom Ulicom Svetozara Markovića odjurio ka Ulici Vasa Raičkovića. Tada su, prema policijskoj verziji, službenici obavijestili kolege da zaustave ovaj “Mercedes” Osim toga, postupanje službenika SAJ-a u konkretnom slučaju u policiji su pravdali prethodno dobijenom dojavom da u određenim vozilima postoji vatreno oružje.

Pored slučaj a prebijanja Martinovića, za istražne organe ništa manje nije značajna istraga o tome ko je izazvao nerede ispred zgrade Skupštine u noći 24. oktobra. Do sada je uvrđen identitet tridesetak izgrednika, protiv kojih su uglavnom podnijete prekršajne prijave. Protiv dvojice funkcionera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Slavena Radunovića podnijete su krivične prijave zbog sumnje da su te noći pozivali na nasilnu promjenu državnog uređenja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com