PODGORICA: Marko Varajić: Pakao u kome sam se našao mislio sam da postoji samo u filmovima, život mi se okrenuo preko noći - Volim Podgoricu

PODGORICA: Marko Varajić: Pakao u kome sam se našao mislio sam da postoji samo u filmovima, život mi se okrenuo preko noći

Nikšićanin Marko Varajić priznao je da je gađao stolicom prema kordonu policije, na protestima Demokratskog fronta, trećeg oktobra ove godine.

On je tako na početku suđenja, koje se vodi zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, promijenio iskaz koji je dao kod tužioca, kada je tvrdio da nije gađao policajca, već jednog od demonstranata, za koga je mislio da je “špijun Veska Grbovića”.

Varajić je danas objasnio da je takav iskaz kod tužioca dao kako bi izbjegao pritvor i svoju kompromitaciju, ali da je, u međuvremenu, odlučio da prizna da je stolicu bacio prema policajcima.

“ Kad se završio protest, oko 23 časa, uzeo sam plastičnu stolicu i bacio je, preko ograde, prema kordonu policije. Nijesam vidio da li je nekoga pogodila”, rekao je Varajić.

On je istakao da mu je drago što niko nije povrijeđen, te da mu je veoma žao zbog svega što se desilo.

“ Pakao u kome sam se našao mislio sam da postoji samo u filmovima, život mi se okrenuo preko noći… ”, rekao je optuženi, komentarišući uslove u Istražnom zatvoru u Spužu.

Iako su se njegov branilac, advokat Srđan Lješković i tužilac Vukas Radonjić složili da više nema razloga da Varajić bude u pritvoru, sudija Goran Đuković odbio je predlog advokata da ga pusti da se brani sa slobode, smatrajući da i dalje postoji opasnost od ponavljanja krivičnog djela.

Varajić se nalazi u pritvoru od petog oktobra.

Optužnim predlogom mu se na teret stavlja da je trećeg oktobra napao policajca Miljana Vukovića, tako što ga je gađao stolicom, dok je stajao u policijskom kordonu ispred okupljenih građana.

Policajac je podizanjem štita, dalje se dodaje u optužnom aktu, spriječio da ga stolica pogodi.

Varajiću prijeti kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

On je ranije pravosnažno osuđivan zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Suđenje se nastavlja 16. novembra, za kada je planirano saslušanje policajca i gledanje snimka sa protesta DF-a.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com