PODGORICA: Performans: „I mi volimo maskenbal“ - Volim Podgoricu

PODGORICA: Performans: „I mi volimo maskenbal“

Demokratski front žena danas je ispred zgrade Osnovnog državnog tužilaštva izveo performans pod nazivom „I mi volimo maskenbal“.

Kako navode u saopštenju, motiv okupljanja je bio saslušanje pripadnika SAJ-a koji su 24. oktobra pod maskama terorisali građane Crne Gore.

“Iako je saslušanje zakazano za devet časova,  ovi „junaci“ se nijesu pojavili, vjerovatno u strahu od dvadesetak žena koje su bile „naoružane“ karnevalskim maskama i transparentima: „Vi šok, a mi rok“, „I mi volimo maskenbal“, „Čuvate Bokasu – trujete masu“, „Bez SAJ-a nema belaja“,  „Pendrek po glavi stanovnika“, „Kad udari SAJ Milu je kraj“, piše u saopštenju.

Kako dodaju, sve vrijeme performans je  obezbjeđivala policija u uniformama i civilu.

“Iz Osnovnog državnog tužilaštva je učesnicama performansa saopšteno da za danas nema saslušanja pripadnika ovog zloglasnog dijela policije iako je  medijima najvaljeno njihovo pojavljivanje pred tužiocem. Kako se očigledno radi o sprezi policije i zarobljenog tužilaštva, žene DF-a su performans završile ispaljivanjem konfeta, njihovog simboličnog suzavca, na zgradu Osnovnog državnog tužilaštva. Nakon očigledne podrške tužioca koju je danas  pružio pripadnicima SAJ-a, jedini zaključak koji se nameće je da građani ne mogu da očekuju pravičan izviđaj i suđenje batinašima koji su sijali teror po podgoričkim ulicam, jer ih upravo štite institucije koje bi trebale da ih sankcionišu”, navode žene Demokratkog fronta.

Kako zaključuju, institucije u Crnoj Gori su zarobljene i zato svaka aktivnost DF-a ima smisao u poruci “Sloboda ili ništa“.

Poruka i za Delegaciju EU u Crnoj Gori

Povodom zakazane konferencije za novinare Evropske komisije o Crnoj Gori i predstavljanja izvještaja za 2015 godinu, grupa stranačkih aktivista iz DF i grupe građana Alternativa su ispred EU info centra dočekali predstavnike EK i uputile neverbalnu poruku o tome kakvo je stvarno stanje u našoj zemlji.

“Smatramo da je nedopustivo da u zemlji koja hvata priključke sa Evropskom Unijom policija na najbrutalniji način prebija građane po ulici, a koji su izašli na ulice kako bi se pobunili protiv neizdrživog socio ekonomskog stanja”, naveli su okupljeni, navodi se na Facebook stranici Sloboda traži ljude.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com