Nakon Beograda Miloš Marović otputovao u Rusiju! - Volim Podgoricu

Nakon Beograda Miloš Marović otputovao u Rusiju!

Miloš Marović je otišao u Rusiju, nakon liječenja u Italiji, saznaju “Vijesti” iz izvora bliskog istrazi.

Marović se u Rusiji nalazi više od sedam dana i nije poznato da li je i tamo pošao zbog nastavka medicinskog tretmana.

“Vijestima” je juče u Tužilaštvu nezvanično rečeno da za njim još nije raspisana međunarodna potjernica, jer se Specijalnom tužilaštvu redovno dostavljaju medicinska opravdanja.

Izvor “Vijesti” iz te institucije kazao je da se Maroviću stalno na kućnu adresu dostavlja poziv za saslušanje, nakon čega im redovno stižu opravdanja za nedolazak sina funkcionera DPS-a Svetozara Marovića.

“U trenutku kada, u skladu sa zakonom, opravdanje za nedolazak izostane, za Milošem Marovićem će biti raspisana međunarodna potjernica”, kazao je izvor “Vijesti”.

Prije odlaska u Rusiju, Marović se liječio u Beogradu, a potom i u Italiji.

On je nedavno u Udinama u Italiji navodno imao manju hiruršku intevenciju.

Tada je, prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, bilo najavljeno da će Marović ubrzo doći kod specijalne tužiteljke Lidije Vukčević, ali se to nije dogodilo.

Tužilaštvo je mlađeg Marovića osumnjičilo da je učestvovao u navodnim malverzacijama oko prodaje zemlje na Jazu, tokom koje je Opština Budva oštećena za oko 1.400.000 eura.

Njega su svjedoci saradnici označili kao osobu koja je vukla konce u tom nezakonitom poslu, ali i saopštili da je organizator svega zapravo njegov otac Svetozar.

Nakon što je izdat nalog za hapšenje mlađeg Marovića, njegov pravni zastupnik Vladan Bojić dostavio je tužilaštvu medicinsku dokumentaciju iz beogradske klinike “Ostrog”, u kojoj piše da Budvanin ima nekoliko zdravstvenih tegoba i da mu je potrebno liječenje.

Izvor “Vijesti” rekao je tada da se Marović u Beogradu podvrgao manjem hirurškom zahvatu, ali da medicinskom dokumentacijom “priprema teren” kako bi se eventualno sačuvao od pritvora tokom istrage.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da se Miloš Marović, preko posrednika, ponudio Specijalnom tužilaštvu da bude svjedok saradnik, ali je tužilaštvo bez razmatranja tu ponudu odbilo.

Isti izvor saopštio je da tužitelji tu opciju nisu ni razmatrali, jer je izvjesno da krivične odgovornosti u tom predmetu ima i njegov otac Svetozar.

Tu informaciju demantovao je advokat Bojić, okarakterisavši je kao “potpunu laž”.

U istrazi oko prodaje 26.000 opštinskih kvadrata u zaleđu plaže Jaz, do sada je uhapšeno pet osoba.

Osumnjičeni u tom predmetu su i nekadašnja šefica budvanskog katastra Mirjana Marović, bivši potpredsjednik Opštine Lazar Rađenović i procjenitelji Milka Lazarević, Marko Radunović i Ljubiša Baćević.

Status svjedoka saradnika dobili su Rajko Kuljača, Igor Trnski i Marko Vujović.

Opština Budva je 2008. organizovala navodno namještenu javnu licitaciju za prodaju parcele na Jazu, na koju su se javile tri lokalne firme.

Istražitelji pokušavaju da utvrde ko je organizovao i učestvovao u poslu tokom kojeg je atraktivna parcela prodata po čudno niskoj cijeni, a kasnije ponovo otkupljena duplo skuplje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com