Oboreni rekordi: Lijepo vrijeme i naredne sedmice! - Volim Podgoricu

Oboreni rekordi: Lijepo vrijeme i naredne sedmice!

Neuobičajene vremenske prilike za ovo godišnje doba, topli, prijatni i sunčani dani iznenadili su građane Crne Gore, a sve su prilike da će se ova ekstremna situacija u jesenjem periodu nastaviti i sljedeće sedmice.

Kako je za CdM kazao meteorolog Branko Micev, oboreni su pojedini novembarski rekordi kada su u pitanju temerature za ovo doba godine, a posebno 9., 10. i 11. novembra, i to u Podgorici, na Žabljaku i u Nikšiću.

“U ovim gradovima zabilježene su najviše temperature u pola vijeka. Na Žabljaku je temperatura prelazila 15 stepeni, a vjerovatnoća za to je 10 odsto”, navodi on.

Ipak, Micev odbija mogućnost da bi sadašnje lijepo vrijeme moglo da nagovijesti toplu zimu, bez padavina i nevremena.

“To apsolutno ništa ne znači i ova sadašnja situacija ne sugeriše da bi se toplo vrijeme moglo zadržati i tokom čitavog zimskog perioda”, istakao je on.

Prema njegovim riječima, u naredna dva dana takođe se očekuje toplo i sunčano vrijeme, pa će temperatura prelaziti pet do 10 stepeni Celzijusovih iznad rekordne granice za ovo doba godina. Očekuje nas temperatura od 23 do 25 stepeni, dok će se tokom vikenda situacija naglo promijeniti.

“Pad temeperature koji dolazi sa sjevera Evrope doći će i do nas, pa se očekuje mjestimično pojačan sjeverni vjetar. Pad temperature biće posebno osjetan u sjevernim planinskim predjelima, gdje se u toku noći očekuje i kiša”, kazao je Micev.

Međutim, sunčani dani će nas ponovo obradovati od ponedjeljka kojeg će okarakterisati oscilacije u temperaturama.

“Predviđa se tendencija porasta temperature u odnosu za vikend, pa očekujemo 23 stepena i povratak uglavnom sunčanog i toplog vremena” , najavio je Micev.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com