(VIDEO) “BALAŠEVIĆ VRIJEĐA BOGA, NE MOŽE U NOVI PAZAR”: Religiozni fanatici protiv Panonskog mornara - Volim Podgoricu

(VIDEO) “BALAŠEVIĆ VRIJEĐA BOGA, NE MOŽE U NOVI PAZAR”: Religiozni fanatici protiv Panonskog mornara

Mediji iz Novog Pazara bliski sandžačkom muftiji Moameru Zukorliću, protive se koncertu Đorđa Balaševića koji bi u  tom gradu, prvi put trebalo da nastupa 23. novembra, piše Blic. Oni smatraju da Balašević “truje omladinu” uz obrazloženje da njegove pjesme vrijeđaju inteligenciju i stvaraju duševni nemir.

U tekstu portala Sandžakpress piše da su Balaševićevu karijeru obilježili skandalozni tekstovi kojima je “žario srca komunista svog vremena ne bi li se dočepao vrha muzičke scene”.

Jedna od takvih pjesama samoproglašenog “Panonskog mornara” jeste “Pjesma o tetku”, među njegovim fanovima poznatija kao pjesma o psovanju Boga, u kojoj se na najgnusniji način psuje i vrijeđa Stvoritelj svetova – Bog Uzvišeni – piše Sandžakpress a prenosi Blic.

U organizacijama i institucijama koje kontroliše Zukorlić nisu htjeli da komentarišu ovakvo pisanje, niti da se izjasne da li se protive organizovanju Balaševićevog koncerta u ovom gradu, koji je bez ikakvih problema nastupao u svim većim gradovima bivše Jugoslavije, među kojima su i oni sa pretežno muslimanskim stanovništvom, poput Sarajeva.

Foto: Tanjug

Organizitaori  koncerta, s druge strane, tvrde da negativna pisanja nisu uticala na građane Novog Pazara, jer za Balaševićev prvi nastup u ovom gradu vlada nezapamćeno interesovanje.

Balašević je dobrodošao u Novi Pazar, i drago nam je što smo konačno uspjeli da organizujemo njegov nastup . Godinama su nas građani zatrpavali zahtjevima da ga dovedemo i konačno smo uspjeli – rekao je direktor Kulturnog centra Husein Memić.

Foto: Tanjug

Karte za Balaševićev koncert, po cijeni od 1.000 dinara, biće od sjutra u prodaji a organizaotir ne isključuju mogućnost da on održi još jedan.

Poslušajte “spornu” pjesmu Đorđa Balaševića:

Balašević nije odgovarao na pozive Blica u vezi sa ovim pisanjem.

Šta vi mislite o svemu ovome? Umjetnička sloboda ili religiozna osjećanja, šta je vrjednije? Napišite šta mislite u našim komentarima!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com