Baošić pucao u Kosaća i mirno izašao iz diskoteke - Volim Podgoricu

Baošić pucao u Kosaća i mirno izašao iz diskoteke

Svjedokinja Nada Popadić je u podgoričkom Višem sudu ispričala da je optuženi Dragoje Baošić pucao iz pištolja u Jovana Kosaća dok je bio na podu lokala „Casa“, nakon čega se okrenuo i „mirno izašao iz diskoteke kao da se ništa nije dogodilo“.

Kosać je ubijen 14. septembra prošle godine u diskoteci „Casa“ u Igalu. U njega je, nakon grupne tuče, smrtonosne hice ispalio Bjelopoljac Dragoje Baošić, koji je nakon zločina pobjegao. Uhapšen je osam dana kasnije. U procesu koji vodi sutkinja Vesna Moštrokol, sudi se i Draganu Bigoviću, koji se tereti da je Baošiću pomagao prilikom bjekstva.

Popadić je ispričala da je dva sata nakon ponoći, ispred vrata diskoteke „Casa“, vidjela grupu mladića kako se tuku, a među njima i Jovana Kosaća, piše Pobjeda.

„Poslije nekoliko minuta pojavio se mladić u bijeloj košulji. Odnosno, prvo pojavio se pištolj, pa tek on“, kazala je svjedokinja.

Prema riječima Popadić, Kosać je stojao i  „nije trzao“ kada je optuženi Baošić pucao na njega. Poslije primljena dva metka, Kosać je nastavio da stoji još nekoliko trenutaka i onda pao na pod. Iz ležećeg položaja, prema riječima svjedokinje, Kosać je pokušao da nekom flašom ili čašom gađa momka koji je pucao u njega.

„Onda je ovaj momak ispalio još jedan hitac u Kosaća dok je ležao. Napravio je korak unazad i mirno izašao“, ispričala je svjedokinja.

Osim nje, juče je pred krivičnim vijećem sutkinje Moštrokol svjedočio i Nebojša Lakićević koji je optužene Dragoja Baošića i Dragana Bigovića sa dva nepoznata mladića prevezao svojim automobilom od Igala do Baošića. Lakićević je ispričao da je još u svom lokalu čuo za pucnjavu koja se dogodila u diskoteci.

Svjedok je kazao da je odvezao prijateljicu do kuće i da ga je zaustavio Dragan Bigović, kojeg tada nije poznavao.

„Kazao mi je da je bila frka u „Casi“ i da je ubio čovjeka. Rekao mi je da se vratim 50-100 metara unazad i tada su mi u automobil ušli Dragoje Baošić kojeg sam znao i još dva mladića koje ni danas ne bih prepoznao“, ispričao je svjedok.

On je dodao i da mu je Dragan Bigović ostavio pet eura kako bi dopunio telefon Dragoju Baošiću, nakon čega ih je ostavio u blizini lokala „Magnum“ u Baošićima.

Pojašnjavajući detaljniji opis koji je ispričao pred tužiocem o dešavanjima iz noći kada je Kosać ubijen, Lakićević je kazao da zbog protoka vremena nije mogao istovjetnu priču ponoviti i pred sudim. On je ostao pri svim navodima koje je iznio u istrazi.

Lakićević je kod tužioca tvrdio da mu je Bigović kazao da bi mu oteo automobil da mu nije stao. Svjedok je Bigovićevo ponašanje tokom vožnje opisao kao „kriminalno, bahato i naredbodavno“.

„Mislim da je bio drogiran. Baošić je bio smireniji, čak i uplašen“, opisao je svjedok ponašanje optuženih.

Suprotno odbranama optuženih, Lakićević je tvrdio da Baošić i Bigović u automobilu nijesu samo ćutali već su komentarisali incident čiji su akteri bili.

„Pucao sam četiri puta u njega. Ko su ti Kosaći i šta oni misle. Bigović mu je zatražio da mu „da ono“, ali je Baošić kazao da se „onog već otarasio““, ovo je Lakićević ispričao tužiocu.

Poslije nekog vremena, prema riječima svjedoka, Baošić je kazao:  „Kuku meni, šta napravih, sad me čeka pet godina robije“, na šta mu je Bigović odgovorio: „Ono nijesi morao da nosiš, vidiš koliko nas je“. Lakićević je naveo da iz straha vožnju optuženih nije prijavio policiji.

Suđenje se nastavlja 18. novembra.

(cdm.me)

2 komentara

  1. Oh my goodness! a tremendous article dude. Thank you Nonetheless I'm experiencing difficulty with ur rss . Don know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting equivalent rss problem? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com