Montenegro Airlines povezuje region: Predstavljena nova linija Tuzla-Beč - Volim Podgoricu

Montenegro Airlines povezuje region: Predstavljena nova linija Tuzla-Beč

Crnogorska nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines i Međunarodni aerodrom Tuzla danas su u tom bosansko-hercegovačkom gradu predstavili novu avionsku liniju na relaciji Tuzla-Beč, saopšteno je iz MA.

Prvi let MA iz Beča ka Tuzli najavljen je za 21.decembar ove godine.

“Montenegro Airlines će iz Tuzle realizovati seriju od 40 čarter letova,

dva puta nedjeljno, ponedjeljkom i srijedom”, naglašeno je iz MA.

Očekuje se, kako su naglasali, da će Montenegro Airlines do marta naredne godine prevesti 200 hiljada putnika, inače za ovu liniju vlada veliko interesovanje.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare koja je povodom otvaranja nove linije održana u Tuzli, prisustvovali su predsjednica Odbora direktora Montenegro Airlinesa Daliborka Pejović, premijer Tuzlanskog Kantona Bego Gutić, predsjednik Skupštine Tuzlanskog Kantona Sead Alić, direktor Aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović.

“Zaključeno je da uspostavljanje ovakvog partnerstva predstavlja preduslov stvaranja poslovnog modela i potencijala za razvoj bolje povezanosti dvije prijateljske zemlje i regiona u cjelini”, dodali su u MA.

Na današnjoj prezentaciji  bilo je riječi ne samo o otvaranju nove čarter linije već su prezentovani kvalitet, bezbjednost i potencijal Montenegro Airlinesa, koji ima sve predispozicije da postane regionalni lider. Razgovaralo se o otvaranju novih linija iz Tuzle u cilju što boljeg povezivanja regiona, kao i o mogućem prerastanju ove čarter linije u redovnu liniju Tuzla-Beč u narednom periodu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com