PODGORICA: Boro Grgurović i Goran Zejak optuženi za brutalno prebijanje Mija Martinovića - Volim Podgoricu

PODGORICA: Boro Grgurović i Goran Zejak optuženi za brutalno prebijanje Mija Martinovića

Mijo Martinović tražio je da tužilaštvo procesuira još 29 sajovaca koji su se, prema njegovim riječima, iživljavali nad njim i njegovim vozilom 24. oktobra.

Podgoričko tužilaštvo juče je osumnjičilo pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Bora Grguroviću i Gorana Zejaka da su krivi za brutalno prebijanje Podgoričanina u noći kada je policija razbila protest Demokratskog fronta.

Njima je nakon saslušanja određen pritvor do 72 sata, a terete se da su počinili krivično djelo – mučenje u sticaju sa krivičnim djelom nanošenje teških tjelesnih povreda.

Grgurović i Zejak su pred tužiocem Zoranom Vučinićem tvrdili da nijesu prekoračili ovlašćenja i da su Martinovića tukli u skladu za Zakonom o unutrašnjim poslovima.

Njihov branilac Zdravko Begović kazao je da su klijenti objasnili da je Martinović pružao otpor kao i da ne znaju ko je lomio Martinovićem “mercedes”.

On je kazao da ne zna kako je tužilaštvo utvrdilo njihovu navodnu krivicu i osumnjičilo ih.

“Tvrdili su da su isključivo radili na osnovu ovlašćenja koje im daje Zakon, da nisu prekoračili službena ovlašćenja i da su obezbjeđivali javni red i ustavni poredak. Istakli su da su u određenim trenucima, kako bi savladali lice, koristili sredstva prinude, ali isključivo iz razloga sprečavanja tog lica da remeti javni red i mir”, kazao je Begović.

Prema dostupnim podacima, policija protiv Martinovića nije podnijela prijave, pa ni za kršenje Zakona o javnom redu i miru.

Saslušanju osumnjičenih prisustvovao je i advokat oštećenog Velibor Marković, koji je rekao da su obojica u izjavama “priznali aktivno učešće u prebijanju” njegovog klijenta.

“Do detalja su objasnili, sa njihovog aspekta, način kako su dejstvovali. Istina, oni su se pravdali kako se navodno Martinović opirao pretresu, odnosno da je pružao otpor. Te njihove izjave ne samo da su međusobno protivrječne, nego su i potpuno u suprotnosti sa iskazima svjedoka i materijalnim dokazima, posebno sa medicinskom dokumentacijom o vrsti i broju povreda kod oštećenog”, kazao je Marković.

Ocijenio je da je potrebno utvrditi imena i odgovornost svih koji su učestvovali u prebijanu njegovog klijenta.

“Na snimku se vidi da se ne radi samo o dvojici, nego možda čak i o deset i više njih. Dvojica osumnjičenih nisu pomenuli nijednog kolegu, navodno nisu mogli da ih prepoznaju zbog specifičnosti situacije, opreme, suzavca… Ja u tu priču ne vjerujem”, kazao je Marković.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, dvojica sajovaca tužiteljima su rekli da su Martinovića udarali samo ispod koljena.

Medicinska dokumentacija pokazuje brojne povrede na Martinovićem tijelu, koje su upravo iznad koljena – butna kost, ruka, glava…

Martinović: Dok ih sve ne nađu, Milo i Filip su mi krivi za sve

Martinović je juče rekao “Vijestima” da je dobro što su identifikovana dvojica sajovaca koja su ga tukli, ali da ga to ne zanima dok se ne bude znalo ime svakog “od 31 batinaša koji su pretukli mene i polomili moj auto”.

“Interesuje me i njihov nalogodavac, kao i razlog. Advokat mi je rekao što su pričali, ali to su izmišljotine. To što su rekli da sam im se suprotstavio čiste su laži. To može da potvrdi i jedinica koja me zaustavila, ali i ljudi koji su bili sa mnom u automobilu”, kazao je.

Mijo Martinović Mijo Martinović Foto: Savo Prelević Martinović je ocijenio da su dvojica sajovaca juče dovedena u ODT da bi lagali.

“Lagali su kao što su lagali i njihov komandant, direktor policije i njegov zamjenik. Dok se ne otkriju imena svih zločinca iz SS divizije, njihov nalogodavac i razlog zbog kog su me tukli, za ovo su mi odgovorni Vlada, predsjednik Vlade, država i predsjednik Crne Gore. Dakle, dok se ne otkriju sva imena, direktno okrivljujem Mila Đukanovića i Filipa Vujanovića, a na sudu će se vidjeti da su ovi koji su me tukli male lažljive kukavice, jadnici i zečevi koji samo pod maskama mogu da rade to što rade”, kazao je Martinović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com