Radojica Nikolić sa sinom Nenadom živi od 64 eura mjesečno! - Volim Podgoricu

Radojica Nikolić sa sinom Nenadom živi od 64 eura mjesečno!

Nikšićanin Radojica Nikolić tvrdi da sa desetogodišnjim sinom Nenadom preživljava sa 64 eura mjesečno.

Nikolići nemaju stan, fali im hrane, namještaja i odjeće, a Radojici i zdravlja, ali se nadaju boljim danima zahvaljujući dobrim ljudima.

Cetinjanka Sandra Dapčević i Podgoričanin Matija Radović  pokrenuli su humanitarnu akciju,  kojoj su se odazvali “Banka hrane”, “Naša akcija“ i Udruženje građana “Alternativa“, pa su Nikolići juče dobili pakete hrane i odjeće.

“Nenad, koga je majka napustila, i ja živimo od 64 eura, koliko iznosi materijalno obezbjeđenje koje sam dobio nakon operacije i 12 hemoterapija. Da nije dobrih ljudi, ne bismo mogli da preživljavamo“, kaže Radojica, brišući suze.

Tvrdi da krov nad glavom ima zahvaljujući sugrađaninu Voju Pavićeviću, koji mu je ustupio kuću na korišćenje.

„Hvala Pavićeviću u čijoj kući stanujemo već dvije godine. Da nije njega, ne znam šta bi radili i gdje bi otišli“.

Nikolić se vratio u Crnu Goru prije šest godina, nakon što je u Telekomu Republike Srpske proglašen tehnološkim viškom.

Dobio je otpremninu i došao u državu u kojoj je rođen, misleći da će mu biti bolje. Ali, kako kaže, prevario se, a povratka nema:

“Imam dosta radnog staža, ali nažalost to se ne priznaje u Crnoj Gori gdje sam radio 13 godina i gdje mi fali godina da bih ostvario invalidsku penziju. Da mogu išta da radim nema toga ko bi me vidio pred vratima Centra za socijalni rad“.

Dapčevićeva je pozvala nadležne da pomognu Nikolićima. Tvrdi da su do sada to činjeli samo “obični ljudi”.

“Ovaj slučaj biće pokazatelj da su nadležne institucije zaista u službi građana… Za koji dan stići će mu drva za ogrijev, još hrane i odjeće, jer ima ljudi koji hoće da pomognu“, kazala je ona.

Radović, koji je vajar, planira da organizuje izložbu humanitarnog karaktera i da sav prikupljeni novac da Nikolićima.

Za koga sam glasao ako moj sin nema nikakva prava?

Šestdesetjednogodišnjak kaže da mu je ipak najveći problem to što Nenad, rođen u Foči, godinama ne može da dobije crnogorske papire. “Njemu su svi preci, i po majci i po ocu, iz Crne Gore. Iz Foče sam dolazio da glasam za Crnu Goru, pa se pitam za koju sam to državu glasao, jer ako moje dijete nema nikakva prava, onda nemam ni ja. Eto, ispada da moj Nenad živi ilegalno”.  Tvrdi da se  obraćao nadležnim ministarstvima i institucijama, ali da odgovor nije dobio. Dapčevićeva kaže da su “na dobrom putu” da riješe taj problem.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com