U Kotoru i Beranama o projektu “O.P.T.I.O.N.” - Volim Podgoricu

U Kotoru i Beranama o projektu “O.P.T.I.O.N.”

Caritas Barske nadbiskupije je u partnerstvu sa Udruzenjem paraplegicara Bar pokrenuo projekat prekogranične saradnje O.P.T.I.O.N. “Prevazilaženje predrasuda i promocija novih alata za profesionalnu integraciju osoba sa invaliditetima u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini” koji je finansiran sredstvima Evropske unije EU.

U cilju predstavljanja projektnih ciljeva, aktivnosti i rezultata u utorak 17. novembra biće održana prezentacija u Kotoru, a u srijedu 18. novembra u Beranama.

Projekat “O.P.T.I.O.N.” finansijski je podržan od strane Evrospke Unije u okviru Evropskog fonda IPA II, Prekogranična saradnja između Bosne i Hercegovine i Crne Gore 2007-2013. Projekat implementira Caritas Barske Nadbiskupije u saradnji sa Udruženjem paraplegičara Bar na teritoriji Crne Gore, dok su u BiH za implementaciju zaduženi Udruga roditelja djece s posebnim potrebama “Vedri Osmijeh”, Caritas Biskupske konferencije BiH i Nadbijskupijski centarza pastoral mladih “Ivan Pavao II”.

Na prezentaciji će pored projektnih ciljeva i aktivnosti biti predstavljena i iskustva iz Italije o socijalnom preduzetništvu kao jednom od primjera dobre prakse u zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

“Cilj projekta je jačanje prekograničnog partnerstva Bosne i Hercegovine i Crne Gore u cilju postizanja primjene zajedničkih strategija i pristupa za profesionalnu integraciju i socijalnu inkluziju osoba sa invaliditetom”, saopšteno je Caritasa Barske nadbiskupije.

Vrijednost projekta je 131.270,38 eura, od čega je Evropska unija finansirala 99.883,63 uura.

Implementacija projekta je počela u  julu i trajaće 30 mjeseci.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com