Ko pali Slavkino sijeno: Sa stokom je lako, muka je sa ljudima i zlobom - Volim Podgoricu

Ko pali Slavkino sijeno: Sa stokom je lako, muka je sa ljudima i zlobom

Mukama Nikšićanke Slavke Adžović kao da nema kraja. U noći između srijede i četvrtka, u dvorištu kuće, izgorjelo joj je preko 300 bala sijena, a Slavka sumnja da je požara podmetnut.

„Oko 4,10 ujutro probudio me lavež paščadi i čaktar ovaca. Samo što sam ustala vidjela sam plamen. Probudila sam ostale članove porodice, vatrogascci su odmah stigli, ali sijenu je dovoljna jedna žižka da se sve zapali. Samo mogu bogu da zahvalim što nije vjetar duvao  jer bi vatra zahvatila i ostalo sijeno, ovce, kuću, baraku i ko zna šta još“, priča ova vrijedna stočarka dok nemoćno sliježe ramenima.

Bez komada zemlje Slavka je uspjela da sakupi i održi veliko stado ovaca, ali izgleda da teško može da izbori sa ljudskom zlobom. I prošle godine u požaru joj je izgorjelo oko 450 bala sijena, dva puta
su joj gorjele štale, u plamenu je nestala i sestrina baraka, vukovi su joj u više navrata klali ovce, ali i nepoznate osobe u, kako je Slavka isticila, znak upozorenja da nije dobrodošla na Krnovu, gdje ljeti
izdiže.

„Policija je uradila uviđaj. Zadnjih četiri–pet godina samo mi se ovakve stvari dešavaju. Sve im prođe kao slatki kolač i to će im proći vazda jer im je izgleda dozvoljeno da rade šta hoće. Uporna sam bila da se ne dam, i dalje se ne dam, ali vidim da jača sila može da radi šta hoće“, nemoćna je Slavka.

Stočarstvom se bavi više od 20 godina i odavno je dokazala da nijesu svi Romi čergari i lutalice. Ima 110 ovaca, osmoro govedi, jednog konja, i mnogo problema.

„U četvrtak sam sišla s planine i sijeno su mi zapalili nakon nekoliko dana. I prošle godine su to isto uradili. Komšije su prošle godine pisale peticiju protiv mene da im smetaju moje ovce, tor, a  čujem da se neko i ove godine žalio. Ne znam što im smetam. Ja samo hoću da pošteno radim i zaradim“, poručila je ova vrijedna stočarka.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com