Njemačka vraća crnogorske azilante: Prvi autobusi krenuli - Volim Podgoricu

Njemačka vraća crnogorske azilante: Prvi autobusi krenuli

Prvi autobus s našim građana, koji su u Njemačkoj tražili, azil danas je krenuo iz te zemlje u Crnu Goru, saopštila je NVO “Euromost”.

Kako su istakli, crnogorski iseljenici koji se trenutno nalaze u Njemačkoj se u velikom broju vraćaju i samostalno, te tvrde da je oni trpe ogroman pritisak.

“Euromost će u narednom periodu, po povratku svih azilanata iz Njemačke, s ostalim NVO s sjevera, usmjeriti i nastaviti aktivnosti protiv svakog uništavanja, ignorisanja ili diskriminisanja sjevernog region i njenih građana, u cilju ukazivanja na stanje u kakvom se nalaze građani u opštinama na sjeveru CG i borićemo se za ono što pripada svakom građaninu na sjeveru, ravnopravno sa onim u Podgorici ili južnom dijelu”, saopšteno je iz te NVO.

Oni smatraju da je očigledno da su politička dešavanja u Podgorici bacila u zaborav težak život građana na sjeveru, masovne migracije, neravnopravan status i diskriminaciju toga regiona.

“Ne možemo se samo baviti izbornim zakonima i kako ćemo ući u NATO ,ova država ima svoju ekonomiju, ima građane koji žive u jako teškoj ekonomskoj situaciji, kojim je potrebna pomoć. Danas imamo podijeljenu Crnu Goru koja se nalazi u Podgorici i u kojoj su svi u pravu, a niko se ne pita šta je sa gradjanima sa sjevera Crne Gore”, navodi se u saopštenju Euromosta.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com