Dopis njemačke policije: Crnogorac sa oružjem nema veze sa Parizom - Volim Podgoricu

Dopis njemačke policije: Crnogorac sa oružjem nema veze sa Parizom

Crnogorac uhapšen u Njemačkoj nije povezan sa terorističkim napadima u Parizu, saopšteno je večeras iz crnogorske policije.

Ovu informaciju, Uprava policije Crne Gore prenijela je javnosti na osnovu saznanja njemačkih kolega, koji su ga uhapsili 5. novembra.

U dopisu, koji je iz njemačke policije proslijeđen crnogorskim organima reda, navedeno je da je 5. novembra 2015. godine u jutarnjim časovima, redovnom kontrolom saobraćaja zaustavljeno vozilo “Golf V”, podgoričkih registarskih oznaka, u kojem se nalazilo jedno lice – V.V. (51) iz Podgorice. Pregledom vozila pronađena je određena količina oružja i municije.

Crnogorska policija je takođe obavještena da je daljim provjerama nemačke policije “utvrđeno da se ovaj slučaj tretira kao pojedinačan, kao i da policija Njemačke ne dovodi u vezu sa terorizmom, drugim oblicima nasilja i organizovanim kriminalom”.

Provjere koje je crnogorska policija potom sprovela pokazale su sledeće:

V.V. (51) iz Podgorice, građanin pravoslavne vjeroispovijesti, nije poznat policiji kao izvršilac teških krivičnih djela i prekršaja iz oblasti javnog reda i mira.

“Dakle, informacije kojima raspolažemo u ovom momentu, a koje su dobijene od oficira za vezu njemačke policije, ne ukazuju na to da je ovo lice povezano sa terorističkim aktom u Francuskoj. Ukoliko od kolega iz Njemačke dobijemo drugačije informacije ili bilo kakav zahtev za saradnju od partnerskih službi, naši službenici će postupiti po tome i preduzeti mjere i radne iz svoje nadležnosti”, dodaje se u saopštenju policije Crne Gore.

(mondo)

1 komentar

  1. Thank you so much regarding giving me personally an update on this theme on your web page. Please realize that if a new post becomes available or if any modifications occur to the current publication, I would be considering reading a lot more and focusing on how to make good usage of those approaches you reveal. Thanks for your efforts and consideration of other individuals by making this site available.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com