Policija odobrila protest DF-u u Podgorici, organizatori da poštuju zakone - Volim Podgoricu

Policija odobrila protest DF-u u Podgorici, organizatori da poštuju zakone

Uprava policije odobrila je održavanje protesta Demokratskog fronta u Podgorici u nedjelju, 15. novembra, a policijski službenici će preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi ovo okupljanje proteklo u mirnoj i demokratskoj atmosferi, saopšteno je iz Uprave policije.

U cilju obezbijeđivanja preduslova da se ovaj skup održi na miran način, načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Jovica Rečević sastao se juče sa predstavnikom organizatora javnog okupljanja Milutinom Đukanovićem.

„Tom prilikom Đukanoviću, je predočeno da se od organizatora očekuje poštovanje zakonskih propisa tokom održavanja ovog javnog okupljanja, kako bi ovaj skup protekao u mirnoj atmosferi i bez incidenata. Takođe, Rečević je Đukanoviću predočio da očekuju da redarska služba, poštujući Zakon o javnim okupljanjima, ukoliko uoči bilo koju osobu sa tzv. fantomkom, maskiranu na drugi način ili ukoliko posjeduje predmete pogodne za nanošenje povreda i izazivanje nereda, izdvoji iz skupa i preda ih policijskim službenicima“, piše u saopštenju Uprave policije.

Pored toga Đukanoviću je jasno saopšteno da će policija preduzeti aktivnosti na očuvanju stabilnog javnog reda i mira prvenstveno preventivne prirode, ali da policijski službenici neće tolerisati incidente ili bilo kakav vid nasilja, napade na policijske službenike, građane ili imovinu fizičkih i pravnih lica, kao ni napade na institucije sistema.

„U slučaju bilo kakvog incidenta, policija će reagovati i preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti“, najavljeno je iz Uprave policije.

Organizatoru je predočeno da se očekuje da ovo javno okupljanje u nedjelju traje od 18 do 21 čas, kako je i navedeno u prijavi koju je organizator podnio CB Podgorica, te da održavanje javnog okupljanja nakon naznačenog termina neće biti dozvoljeno.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com