Uhapšen PODGORICANIN V.V (51)! Povezan sa Islamistima? - Volim Podgoricu

Uhapšen PODGORICANIN V.V (51)! Povezan sa Islamistima?

Vijest o tome kako postoji navodna povezanost osobe crnogorskog porijekla sa napadima u Parizu apsolutna je i zlonamjerna spekulacija, saopštio je izvor iz Vlade Crne Gore koji je želio da ostane anoniman. Naime, riječ je o pedesetjednogodišnjem Podgoričaninu V.V. kojeg je njemačka policija 5. novembra uhapsila na autoputu Salcburg-Minhen i u vozilu pronašla i zaplijenila oružje i ručne bombe. On nije islamske vjeroispovijesti i nema informacija da bi mogao da bude povezan sa jučerašnjim terorističkim napadom u Parizu.

Vijest o tome kako postoji navodna povezanost osobe crnogorskog porijekla sa napadima u Parizu objavili su neki crnogorski ali i regionalni mediji, kao i ruski portal Sputnjik. Pozvali su se se na jedan lokalni bavarski radio (Bayerischer Rundfunk).

Kada se pogleda originalna vijest vidi se da je njemački medij izvijestio o jednom ranijem hapšenju 51-godišnjaka iz Crne Gore kod koga je zaplijenjeno oružje i za koga se sumnja da je išao u Pariz.

Radio navodi da su njemačke službe obavijestile francuske kolege, ali i crnogorsku policiju.

Na pitanje bavarskog radija da li se to može povezati sa napadima u Parizu iz kriminalističke policije Bajerna su saopštili da je riječ o potpunim spekulacijama.

“Kada se sve ovo ima u vidu jasno je da se i tragedija u Parizu želi spinovati u pravcu da se uzdrma pozicija Crne Gore pred odluku o članstvu u NATO”, kaže naš sagovornik iz Vlade Crne.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com