“Blic” prvi u svijetu objavio sliku jednog od terorista u Parizu - Volim Podgoricu

“Blic” prvi u svijetu objavio sliku jednog od terorista u Parizu

Jedan od terorista koji je sijao smrt u Parizu prešao je cijelu balkansku migrantsku rutu sa sirijskim pasošem na ime Ahmed Almuhamed, otkriva ekskluzivno “Blic” u nedjeljnom izdanju.

“Blic” prvi u svijetu objavljuje sliku i identitet nekog od osmorice terorista koji su nastradali poslije krvavog pira u Parizu u kojem su ubili više od 120 nedužnih ljudi.

Kod jednog od njih nađen je sirijski pasoš na ime Ahmed Almuhamed. Na osnovu tog pasoša, francuske službe bezbjednosti zatražile su pomoć od kolega iz Srbije, jer znaju da naše službe registruju sve migrante koji uđu u Srbiju i imaju najkompletniju bazu podataka o migrantima na balkanskoj ruti.

Kako su grčki zvaničnici već objavili, Almuhamed je ušao na teritoriju Grčke 3. oktobra. “Blic” saznaje da je na teritoriju Srbije ušao 7. oktobra kod Miratovca, iz Makedonije. Prošao je kontradiverzionu provjeru, pa se pouzdano zna da tokom kratkog proputovanja kroz Srbiju nije bio naoružan.

Ahmed Almuhamed za kog se interesuju francuske bezbjednosne službe, registrovan je na graničnom prelazu Preševo 7. oktobra ove godine gdje je formalno zatražio azil, rečeno je danas Tanjugu u MUP-u Srbije.

Provjerama je utvrđeno da se njegovi podaci poklapaju sa podacima osobe koja je 3. oktobra identifikovana u Grčkoj.

Za tim licem nije bila raspisana Interpolova potjernica.

MUP Srbije nastavlja saradnju sa bezbjednosnim službama Francuske, dodaju u MUP.

(Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com