IRAČKA OBAVJEŠTAJNA SLUŽBA: Obavijestili smo Francusku da će doći do napada - Volim Podgoricu

IRAČKA OBAVJEŠTAJNA SLUŽBA: Obavijestili smo Francusku da će doći do napada

Iračka obavještajna služba upozorila je, dan uoči masakra u Parizu, SAD i koalicione zemlje na opasnost od neposrednih napada Islamske države, prenio je AP

Obavještajna služba je u upozorenju navela da je lider Islamske države Abu Bakr Bagdadi naredio napad na koalicione zemlje koje se protiv njih bore u Iraku i Siriji. Pozvao je i na “bombaške napade ili uzimanje taoca narednih dana” i u Iranu i Rusiji.

Iračani nisu znali detalje kada ili gdje će se napad odigrati, a zvaničnik francuske obavještajne službe je agenciji AP rekao da svakodnevno dobijaju takve vrste obavještenja. Neimenovani zvaničnici iračke obavještajne službe su naveli i da je Francuska bila upozorena.

Oni smatraju da su napadi u Parizu najvjerovatnije planirani u Raki, koji pripadnici Islamske države smatraju svojom prijestonicom i gdje se posebno obučavaju za takve vrste napada. Potom su se sastali sa članovima ćelije u Francuskoj i pomogli im u napadima u kojima su, kako vjeruju, učestvovale 24 osobe – 19 napadači i petorica koja su bila zadužena za planiranje i logistiku, prenio je AP.

Irački ministar spoljnih poslova Ibrahim Džafari je novinarima ranije danas u Beču rekao da su iračke obavještajne službe dobile informacije da će se neke zemlje naći na meti napada, uključujući Francusku, SAD i Iran. Broj poginulih u terorističkim napadima u Parizu porastao je na 132, nakon što je još troje ranjenih preminulo u bolnicama.

 

2 komentara

  1. Can I just say that of a relief to locate someone who actually knows what theyre preaching about online. You definitely learn how to bring a problem to light and work out it important. The best way to ought to ought to see this and appreciate this side from the story. I cant believe youre less well-liked as you certainly possess the gift.

  2. Usually there are some fascinating time limits in this post however I don’t know if they all center to heart. You can find some validity however I will take hold opinion until I explore it further. Good article , thanks therefore we want extra! Put into FeedBurner as properly

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com