POČINJEMO OD BALKANA, KRV ĆE TEĆI U POTOCIMA: Islamisti najavljuju nove napade po Evropi! - Volim Podgoricu

POČINJEMO OD BALKANA, KRV ĆE TEĆI U POTOCIMA: Islamisti najavljuju nove napade po Evropi!

Radikalni islamisti s portala Vijesti ummeta, koji emituje vijesti na bosanskom jeziku, najavili su osvetničke pohode u znak odmazde za napade na ciljeve terorističke organizacije Islamske države i obećali još više žrtava širom Europe preko koje će, “teći krv i vijoriti se zastava njihove organizacije”, a prijetnje su uputili i BiH.

“Znajte da ćemo mi vama uskoro doći, a već smo tu među vama, uskoro će teći krv ulicama cijele Europe, in šaa Allah (Ako Bog da). Uskoro će se zavijoriti zastava tevhida širom cijele Europe”, navodi se u prijetnjama objavljenima na portalu Vijesti ummeta.

Taj portal, koji je u subotu napisao da je teroristički napad u Parizu blagoslovlena vijest za muslimane, u prijetnji izražava žaljenje što u Parizu nije bilo više žrtava.

Piše da je osveta Islamske države reakcija na “napade na ‘Kalifat’ u kojima je velik broj muslimana civila (najviše žena i djece) izgubio živote”, kao i “na zatvaranje granica i nasilje u ‘tuđoj kući’ zbog čega ih je vijest o masakru koji se dogodio u glavnom gradu prostitucije Parizu jako obradovala i izliječila naše grudi i grudi vjernika širom svijeta”.

Foto: RojtersFoto: Rojters

“Gdje su vam sad vaši avioni i vaša tehnologija, kamere i praćenje i vaša vojska kojom se ponosite? Znajte da sve to pada u vodu kada se borite protiv Onoga Koji je iznad vas i protiv Onoga Koji je stvorio to što posjedujete. Znajte da vam pomoći i spasa nema osim da primite Islam. U suprotnom vama je samo sablja ispod vrata i metak u čelo lijek”, stoji u saopštenju.

Komentarišući osude i najave bezbjednosnih agencija u BiH da će procesuirati objave na portalu Vijesti ummeta, autori teksta poručili su da sljedbenike Islamske države nisu mogle zaustaviti francuske ili američke službe, a kamoli vlasti BiH te su i u ovoj zemlji najavili krvavu odmazdu.

Foto: Printscreen Vijesti ummetaFoto: Printscreen Vijesti ummeta

“Vama slijedi odmazda još gora od ove i još gorčija. Budale jedne, Bosna je prelivena krvlju mudžahida koji su se borili da uspostave šerijat. Tako nam Allaha, ta krv nije uzalud prolivena, ta krv je već dala plodove svoje i ti plodovi će vam uskoro glave s vaših vratova skidati”, navodi portal Vijesti ummeta blizak terorističkoj organizaciji Islamskoj državi.

1 komentar

  1. As i used to be a college student in class a few, the mum thought i usually actually need to critique The english language previously, and so your lover very well then, i’ll overview from the class connected with educator Ye connected with New Setting up related with Beijing. With all the lady category When i began to review the innovative Principle The english language also to handled this sentence construction intended for once. Educator Ye we will course of action this by mouth The english language, jamming additionally to publishing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com