ULCINJ: Goran Đurišić (51) osumnjičen da je naručio pljačku starice: Ubijena zbog 70 eura - Volim Podgoricu

ULCINJ: Goran Đurišić (51) osumnjičen da je naručio pljačku starice: Ubijena zbog 70 eura

Po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci uhap­si­li su u Ul­ci­nju Go­ra­na Đu­ri­ši­ća (51) zbog osno­va sum­nje da je or­ga­ni­zo­vao pljač­ku u ku­ći Sta­ne Bo­žo­vić, ko­ja je ubi­je­na 15. sep­tem­bra.

Nje­mu se na te­ret sta­vlja kri­vič­no dje­lo raz­boj­ni­štvo sa smrt­nim is­ho­dom. Đu­ri­šić, ko­ji ina­če dr­ži cvje­ća­ru u Ul­ci­nju, te­re­ti se da je po­ma­gao tro­ji­ci al­ban­skih dr­ža­vlja­na ko­ji su pri­je ne­ko­li­ko da­na uhap­še­ni u Ska­dru u ubi­stvu pen­zi­o­ni­sa­ne uči­te­lji­ce Sta­ne Bo­žo­vić.
–Po na­šoj za­mol­ni­ci za me­đu­na­rod­nu prav­nu po­moć, u Al­ba­ni­ji su 12. no­vem­bra 2015. go­di­ne li­še­na slo­bo­de dva li­ca ko­ja su ob­u­hva­će­na ovim po­seb­nim iz­vje­šta­jem, a ko­ja se ta­ko­đe sum­nji­če za kri­vič­no dje­lo raz­boj­ni­štvo sa smrt­nom po­slje­di­com na šte­tu Sta­ne Bo­žo­vić. Ra­di se o ma­lo­ljet­nim Al­ber­tu Pren­gi (16) i Ar­man­du Pje­tri (17), dr­ža­vlja­ni­ma Re­pu­bli­ke Al­ba­ni­je, na­sta­nje­nim u op­ši­ni Pu­ke. Tim li­ci­ma je od­re­đen pri­tvor. Slu­žbe­ni­ci na­še po­li­ci­je, u sa­rad­nji sa tu­ži­la­štvom, oba­vi­je­sti­li su o svim pri­ku­plje­nim či­nje­ni­ca­ma, pred­me­ti­ma i tra­go­vi­ma svo­je al­ban­ske ko­le­ge i od njih za­tra­ži­li vr­še­nje od­re­đe­nih pr­o­vje­ra. Oni su iz­vr­ši­li pre­tre­se na vi­še lo­ka­ci­ja na nji­ho­voj te­ri­to­ri­ji, pri če­mu je pro­na­đen dio otu­đe­nih pred­me­ta ko­ji, ka­ko se sum­nja, po­ti­ču iz ku­će ubi­je­ne Sta­ne Bo­žo­vić – ka­zao je Alek­san­dar Bo­ško­vić, ru­ko­vo­di­lac Gru­pe za su­zbi­ja­nje krv­nih i sek­su­al­nih de­li­ka­ta u Od­sje­ku za su­zbi­ja­nje op­šteg kri­mi­na­li­te­ta.
Na­čel­nik kri­mi­na­li­stič­ke po­li­ci­je Bar Ekan Ja­sa­vić ka­zao je da je utvr­đe­no da je Bo­žo­vi­će­va li­še­na ži­vo­ta u vre­men­skom pe­ri­o­du od 14.9. od 13 ča­so­va do 15.9. do 18.45, upo­tre­bom fi­zič­ke sna­ge i po­de­snih sred­sta­va od stra­ne ta­da ne­po­zna­tih li­ca, ko­ja su joj pret­hod­no ve­za­la ru­ke i no­ge, na­kon če­ga su iz­vr­ši­la pre­me­ta­či­nu stva­ri u ku­ći i otu­đi­la dio pred­me­ta.
–Na osno­vu svih ak­tiv­no­sti, po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci OB Ul­cinj, u sa­dej­stvu sa po­li­cij­skim slu­žbe­ni­ci­ma CB Bar i Sek­to­ra kri­mi­na­li­stič­ke po­li­ci­je, li­ši­li su slo­bo­de osum­nji­če­nog Đu­ri­ši­ća, dok su slu­žbe­ni­ci po­li­ci­je u Al­ba­ni­ji li­ši­li slo­bo­de dva po­me­nu­ta ma­lo­ljet­na li­ca. Utvr­đe­no je da je Đu­ri­šić or­ga­ni­zo­vao ta li­ca da opljač­ka­ju sta­ri­cu, ko­ju je on po­zna­vao. Kri­tič­ne ve­če­ri, on je po­šao s nji­ma do sta­na i po­zvo­nio na vra­ta, a dvo­ji­ca ma­lo­ljet­ni­ka su upa­li unu­tra, pre­tu­kli i ve­za­li sta­ri­cu, a za­tim je ugu­ši­li. U sta­nu ni­je­su pro­na­šli ono što su tra­ži­li, pa su od­ni­je­li 70 eura, mo­bil­ni te­le­fon, je­dan ta­blet i dva pr­ste­na – sa­op­štio je Ja­sa­vić.
On je na­veo i da su dvo­ji­ca al­ban­skih dr­ža­vlja­na ile­gal­no ušli u Cr­nu Go­ru, a Đu­ri­šić ih je sa­če­kao u Ul­ci­nju.

(Dan)

1 komentar

  1. I would like to express my respect for your generosity giving support to folks who have the need for help with this theme. Your special commitment to getting the solution across was extraordinarily informative and has all the time helped some individuals much like me to realize their ambitions. The warm and friendly useful information denotes a lot to me and a whole lot more to my office workers. Best wishes; from everyone of us.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com