Putin: Odmazda je neizbježna, tražićemo ih u svakom kutku planete i kazniti - Volim Podgoricu

Putin: Odmazda je neizbježna, tražićemo ih u svakom kutku planete i kazniti

Ruski putnički avion srušio se 31. oktobra na Sinajskom poluostrvu u Egiptu, i svih 224 punika i članova posade je poginulo.

Rušenje ruskog putničkog aviona na Sinajskom poluostrvu posljedica je teorističkog napada, rekao je danas šef ruske Federalne bezbjednosne službe Aleksandar Bortnikov.

Kako je on saopštio predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu, u olupini aviona pronađeni su ostaci eksploziva koji upućuju na teroriste.

Bortnikov je dodao da je u avionu eksplodirala ručno napravljena bomba ekvivalnetna 1,5 kilograma TNT-a.

On je naveo da će Rusija pojačati svoje napade na uporišta islamista u Siriji.

“Naše vojne aktivnosti u Siriji ne samo da će se nastaviti, već će biti i pojačane kako bi teroristi shvatili da je odmazda neizbježna”, rekao je on.

Ruski zvaničnici su saopštili da će Rusija nagraditi sa 50 miliona dolara one koji pronađu odgovorne za rušenje aviona, javlja “Raša tudej”, a prenosi B92.

Putin je rekao da ovo nije prvi put da se Rusija suočava sa “varvarskim terorističkim zločinima”, podsjetivši na eksplozije na željezničkoj stanici u Volgogradu u decembru 2013. godine.

“Nijesmo zaboravili ništa i nikoga. Ubistvo naših državljana na Sinaju je među najkrvavijim zločinima po broju žrtava”, rekao je Putin.

Ruski putnički avion srušio se 31. oktobra na Sinajskom poluostrvu u Egiptu, i svih 224 punika i članova posade je poginulo.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com